Jak ukryć inną aplikcję

0

Jak ukryć inną aplikację posiadam jej uchwyt

  1. Ukrycie aplkacji wykonuję poprzez:

begin
uch := Label1.Caption;
ShowWindow( FindWindow(PChar(uch), nil), SW_HIDE);
end;

  1. I teraz Mój problem
  • Jak ją ukruć by niebyła widoczna w ikona w Trayu - przy zegarze
  • Jak ją ukryć by nibyła widoczna po nacisnięciu ALT+CTRL+DEL
0

Na drugie pytanie (jak ukryc z listy C+A+D) mozesz znalezc odpowidz w ktoryms z FAQ-ow Adama Boducha. Jednak u mnie nie podzialala ta procedura 8&lt&lt

--

The best of lamers:)
-pB_No-

0

Nio coz, jest funkcja, zawarta w jakims dll-u, ale jest proble, gdyż nie zawsze ona dziala...Pomijając juz nawet i to, czasami nie mamy przeciez dostepu do systemowych dll-i. I co wtedy?? Jesli ktos wie jk wyciongnoc tom funkcje z dll-a systemowego to proshe o kontakt
--Skysh The God, Your Slave

0

Nio coz, jest funkcja, zawarta w jakims dll-u, ale jest proble, gdyż nie zawsze ona dziala...Pomijając juz nawet i to, czasami nie mamy przeciez dostepu do systemowych dll-i. I co wtedy?? Jesli ktos wie jk wyciongnoc tom funkcje z dll-a systemowego to proshe o kontakt
--Skysh The God, Your Slave


mozna sie dowiedziec jaka ?? ppoczebuje ja :-) :-)

0

Normalnie pewnie nie szukałbym w FAQ, ale skoro szukałeś w archiwum, to znaczy, że miałeś dobre chęci.

Wobec tego ukrywanie z listy Ctrl+Alt+Del (tylko w systemach Win9x):
http://4programmers.net/view_faq.php?id=127

Z paska zadań:
http://4programmers.net/view_faq.php?id=37

0

Dziękuję.

Szukać, szukałem.

Z tym, że post napisałem 20.02.2002 a wtedy nie było zbyt dużo materiału na forum.

I to był mój chyba pierwszy post.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1