Witam, pierwszy post więc witam się.

Teraz problem. Potrzebuję pomocy w skonstruowaniu zapytania tsql, które zrobi następującą rzecz:
Mam kilka tabel

     Exams 
     UserExams 
     UserExamQuestions 
     UserExamAnswers 
     Users 
     ExamQuestions 
     ExamQuestionAnswers

a poniżej jest zapytanie, które wysmażyłem

    select ue.DateStarted as 'Date Started', u.LastName as 'Lastname', 
    u.FirstName as 'Firstname', eq.Text as 'Question', eqa.Text as 'Answer',
    eqa.IsCorrect as 'Correct' from Exams e
    join UserExams ue on ue.ExamId = e.Id
    join UserExamQuestions ueq on ueq.UserExamId = ue.Id
    join UserExamAnswers uea on uea.UserExamQuestionId = ueq.Id
    join Users u on u.Id = ue.UserId
    join ExamQuestions eq on eq.Id = ueq.ExamQuestionId
    join ExamQuestionAnswers eqa on eqa.Id = uea.ExamQuestionAnswerId
    where e.Id = 10 and uea.IsSelected = 1
    order by u.LastName, u.FirstName

działa, ale zwraca dane w poniższej postaci

    Date Started            Lastname  Firstname      Question             Answer         Correct
    2012-02-26 13:29:50.770 Somename  Somefirstname  Some question text?  Some answer   0
    2012-02-26 13:30:20.000 Othername Otherfirstname Some question text?  Some answer   0
    2012-02-26 15:10:10.212 Fifth     Fifthname      Some question text?  Other answer  1

oczywiście dla trzech różnych użytkowników, z których każdy odpowiedział na jedno pytanie, zaznaczając jakąś odpowiedź. Chciałbym, żeby docelowe zapytanie zwracało taką strukturę jak poniżej:

   Lastname  Firstname       [Some question text?] Correct
   Somename  Somefirstname   Some answer           0
   Othername Otherfirstname  Some answer           0
   Fifth     Fifthname       Other answer          1

Czy to jest w ogóle możliwe? Nie musi być bardzo szybkie, chodzi o wygenerowanie wyników egzaminu. Zrobienie tego w kodzie aplikacji będzie problematyczne. Próbowałem używać pivot, ale primo - nie wydaje mi się, żebym rozumiał tę funkcję na tyle, żeby jej użyc, secundo - nie chcę agregować danych (a przynajmniej tak mi sie wydaje), a bez sum() pivot nie badzo chce działać.

Z góry dziękuję za wszelkie wskazówki.