Baza danych w json import do mysql

0

Mam baze danych json z dwiema tablelami, dosc duza i musze ja wrzucic do mysql. Widzialem, ze sa na necie jakies konwertery, ale to dla jednej tabeli i nie dzialaja za dobrze. Ma ktos jakis pomysl jak to zrobic?

0

co to jest baza danych json????

0

Sparsuj tego JSONa w ulubionym języku programowania (np. w javie za pomocą gsona) i wstaw do bazy tak jakbyś wstawiał normalnie (np. jdbc lub hibernate). Bezpośrednio może być trudno, bo skąd konwerter ma wiedzieć które pole w jsonie odpowiada któremu w bazie.

@abrakadaber Zapewne chodziło mu o dane zapisane w jsonie, "baza" to trochę na wyrost.

1

np. w php (bo oczywiście nie napisałeś co znasz/dasz radę wykorzystać) szybki przykład i opis krok po kroku

JSON może być na tyle różny, że dla bardziej złożonych przypadków automat może nie dać rady, a i tak bez znajomości struktury bazy i pliku się nie obejdzie.

0

Własnie php znam najlepiej. Widzialem juz te linki i probuje na ich podstawie cos zrobic, ale mam w danych wielopoziomowe tablice i bardzo mozolnie to idzie.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1