Brak widoczności polskich znaków w bazie MySQL

0

Mam taki problem mam PHPmyadmina i teraz jak próbuje umieścić jakiś polski znak w bazie danych to mam taki komunikat

Zmodyfikowanych rekordów: 1.
Warning: #1366 Incorrect string value: '\xC5\x82 pis...' for column 'pytanie' at row 1 

mam w bazie kodowanie ustawione na utf8 polish.

0

utf8 general polecam

0

Masz problem z znakiem ł sprawdź które kodowania obejmują ten znak. Raczej jest to UTF-8 polish_ci. Lub samo UTF-8, pokombinuj też z generalem.

0

@pol90 Tworzysz aplikację w oparciu o MySql czy to baza pod stronę?

0

Sprawdź czy stronie masz dobrze ustawione kodowanie.

0

To jest kodowanie

<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />

A to jest wyeksportowana baza

-- phpMyAdmin SQL Dump
-- version 4.2.12deb2
-- http://www.phpmyadmin.net
--
-- Host: localhost
-- Czas generowania: 13 Lis 2015, 09:25
-- Wersja serwera: 5.6.25-0ubuntu0.15.04.1
-- Wersja PHP: 5.6.4-4ubuntu6.4

SET SQL_MODE = "NO_AUTO_VALUE_ON_ZERO";
SET time_zone = "+00:00";


/*!40101 SET @OLD_CHARACTER_SET_CLIENT=@@CHARACTER_SET_CLIENT */;
/*!40101 SET @OLD_CHARACTER_SET_RESULTS=@@CHARACTER_SET_RESULTS */;
/*!40101 SET @OLD_COLLATION_CONNECTION=@@COLLATION_CONNECTION */;
/*!40101 SET NAMES utf8 */;

--
-- Baza danych: `milionerzy`
--

-- --------------------------------------------------------

--
-- Struktura tabeli dla tabeli `pytania`
--

CREATE TABLE IF NOT EXISTS `pytania` (
`id` int(11) NOT NULL,
  `pytanie` text CHARACTER SET latin1,
  `odpowiedz_a` varchar(100) CHARACTER SET latin1 DEFAULT NULL,
  `odpowiedz_b` varchar(100) CHARACTER SET latin1 DEFAULT NULL,
  `odpowiedz_c` varchar(100) CHARACTER SET latin1 DEFAULT NULL,
  `odpowiedz_d` varchar(100) CHARACTER SET latin1 DEFAULT NULL,
  `przedzial` int(11) DEFAULT NULL,
  `poprawna` varchar(100) CHARACTER SET latin1 DEFAULT NULL
) ENGINE=InnoDB AUTO_INCREMENT=9 DEFAULT CHARSET=utf8 COLLATE=utf8_bin;

I to wszystko jest na linuksie.

1

sprawdź to

CREATE TABLE IF NOT EXISTS `pytania` (
`id` int(11) NOT NULL,
  `pytanie` text COLLATE utf8_polish_ci ,
  `odpowiedz_a` VARCHAR(100) COLLATE utf8_polish_ci  DEFAULT NULL,
  `odpowiedz_b` VARCHAR(100) COLLATE utf8_polish_ci  DEFAULT NULL,
  `odpowiedz_c` VARCHAR(100) COLLATE utf8_polish_ci  DEFAULT NULL,
  `odpowiedz_d` VARCHAR(100) COLLATE utf8_polish_ci  DEFAULT NULL,
  `przedzial` int(11) DEFAULT NULL,
  `poprawna` VARCHAR(100) COLLATE utf8_polish_ci  DEFAULT NULL
) ENGINE=InnoDB AUTO_INCREMENT=9 DEFAULT CHARSET=utf8 COLLATE=utf8_polish_ci;
0

I PRZESTAŃ ODPOWIADAĆ NA POSTY W KOMENTARZACH!!

0
Marcin.Miga napisał(a):

sprawdź to

CREATE TABLE IF NOT EXISTS `pytania` (
`id` int(11) NOT NULL,
  `pytanie` text COLLATE utf8_polish_ci ,
  `odpowiedz_a` VARCHAR(100) COLLATE utf8_polish_ci  DEFAULT NULL,
  `odpowiedz_b` VARCHAR(100) COLLATE utf8_polish_ci  DEFAULT NULL,
  `odpowiedz_c` VARCHAR(100) COLLATE utf8_polish_ci  DEFAULT NULL,
  `odpowiedz_d` VARCHAR(100) COLLATE utf8_polish_ci  DEFAULT NULL,
  `przedzial` int(11) DEFAULT NULL,
  `poprawna` VARCHAR(100) COLLATE utf8_polish_ci  DEFAULT NULL
) ENGINE=InnoDB AUTO_INCREMENT=9 DEFAULT CHARSET=utf8 COLLATE=utf8_polish_ci;

Mam taki komunikat

#1115 - Unknown character set: 'utf8_polish_ci'

0 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 0