pomoże ktoś nie wiem jak ten problem rozwiązać :/

0

pomocy :/

0

Wywal przecinek.

0

z jakiej lini bo w lini 18 nic nie mam screenshot-20180613223755.png

0

35 linia po not null.

0
Danilp napisał(a):

35 linia po not null.

okej mam lecz wyskakuje mi error przy rejestracji coś takiego taki blad co on oznacza
You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MariaDB server version for the right syntax to use near ')' at line 1 in C:\xampp\htdocs\rejestracja.php:132 Stack trace: #0 {main}

0

Rozumiem, że tabelka stworzyła się tak jak powinna?
Jeśli tak to masz coś nie tak z kodem lub zapytaniem nalewającym dane do bazy danych.
Dodatkowo przed You have an Error powinno być zapytanie, które powoduje błąd.

0

nie wiem mógłbyś mi pomóc ? dodaj mnie na fb: Wiktor Kisiel , ja ci wyślę kod i spróbuj mi wytłumaczyć co tam jest źle albo coś ok?

0

Niestety nie piszę w phpie, ale kod możesz załączyć do wątku lub wysłać na privie.

0

szkoda ,a le nie wiem zobacz może coś będziesz wiedział

0
<?php session_start(); if (isset($_POST['email'])) { //Udana walidacja? Załóżmy, że tak! $wszystko_OK=true; //Sprawdź poprawność nickname'a $login = $_POST['login']; $imie = $_POST['imie']; $nazwisko = $_POST['nazwisko']; //Sprawdzenie długości nicka if ((strlen($login)<3) || (strlen($login)>20)) { $wszystko_OK=false; $_SESSION['e_login']="Login musi posiadać od 3 do 20 znaków!"; } if (ctype_alnum($login)==false) { $wszystko_OK=false; $_SESSION['e_nick']="login może składać się tylko z liter i cyfr (bez polskich znaków)"; } if ((strlen($imie)<3) || (strlen($imie)>20)) { $wszystko_OK=false; $_SESSION['e_imie']="Imie musi posiadać od 3 do 20 znaków!"; } if (ctype_alnum($imie)==false) { $wszystko_OK=false; $_SESSION['e_imie']="Imie może składać się tylko z liter i cyfr (bez polskich znaków)"; } if ((strlen($nazwisko)<3) || (strlen($nazwisko)>20)) { $wszystko_OK=false; $_SESSION['e_nazwisko']="Nazwisko musi posiadać od 3 do 20 znaków!"; } if (ctype_alnum($nazwisko)==false) { $wszystko_OK=false; $_SESSION['e_nazwisko']="Nazwisko może składać się tylko z liter i cyfr (bez polskich znaków)"; } // Sprawdź poprawność adresu email $email = $_POST['email']; $emailB = filter_var($email, FILTER_SANITIZE_EMAIL); if ((filter_var($emailB, FILTER_VALIDATE_EMAIL)==false) || ($emailB!=$email)) { $wszystko_OK=false; $_SESSION['e_email']="Podaj poprawny adres e-mail!"; } //Sprawdź poprawność hasła $haslo1 = $_POST['haslo1']; $haslo2 = $_POST['haslo2']; if ((strlen($haslo1)<8) || (strlen($haslo1)>20)) { $wszystko_OK=false; $_SESSION['e_haslo']="Hasło musi posiadać od 8 do 20 znaków!"; } if ($haslo1!=$haslo2) { $wszystko_OK=false; $_SESSION['e_haslo']="Podane hasła nie są identyczne!"; } $haslo_hash = password_hash($haslo1, PASSWORD_DEFAULT); //Zapamiętaj wprowadzone dane $_SESSION['fr_login'] = $login; $_SESSION['fr_imie'] = $imie; $_SESSION['fr_nazwisko'] = $nazwisko; $_SESSION['fr_email'] = $email; $_SESSION['fr_haslo1'] = $haslo1; $_SESSION['fr_haslo2'] = $haslo2; require_once "connect.php"; mysqli_report(MYSQLI_REPORT_STRICT); try { $polaczenie = new mysqli($host, $db_user, $db_password, $db_name); if ($polaczenie->connect_errno!=0) { throw new Exception(mysqli_connect_errno()); } else { //Czy email już istnieje? $rezultat = $polaczenie->query("SELECT id FROM uzytkownicy WHERE email='$email'"); if (!$rezultat) throw new Exception($polaczenie->error); $ile_takich_maili = $rezultat->num_rows; if($ile_takich_maili>0) { $wszystko_OK=false; $_SESSION['e_email']="Istnieje już konto przypisane do tego adresu e-mail!"; } //Czy nick jest już zarezerwowany? $rezultat = $polaczenie->query("SELECT id FROM uzytkownicy WHERE login='$login'"); if (!$rezultat) throw new Exception($polaczenie->error); $ile_takich_nickow = $rezultat->num_rows; if($ile_takich_nickow>0) { $wszystko_OK=false; $_SESSION['e_login']="Istnieje już gracz o takim loginie! Wybierz inny."; } if ($wszystko_OK==true) { //Hurra, wszystkie testy zaliczone, dodajemy gracza do bazy if ($polaczenie->query("INSERT INTO uzytkownicy VALUES (NULL, '$login', '$imie', '$nazwisko','$email','$haslo_hash',)")) { $_SESSION['udanarejestracja']=true; header('Location: index.php'); } else { throw new Exception($polaczenie->error); } } $polaczenie->close(); } } catch(Exception $e) { echo 'Błąd serwera! Przepraszamy za niedogodności i prosimy o rejestrację w innym terminie!'; echo '
Informacja developerska: '.$e; } } ?> <!DOCTYPE HTML> <html lang="pl"> <head> <meta charset="utf-8" /> <meta http-equiv="X-UA-Compatible" content="IE=edge,chrome=1" /> <title>Osadnicy - załóż darmowe konto!</title> <script src="https://www.google.com/recaptcha/api.js"></script>
<style>
	.error
	{
		color:red;
		margin-top: 10px;
		margin-bottom: 10px;
	}
</style>
</head> <body>
<form method="post">

	login: <br /> <input type="text" value="<?php
		if (isset($_SESSION['fr_login']))
		{
			echo $_SESSION['fr_login'];
			unset($_SESSION['fr_login']);
		}
	?>" name="login" /><br />
	
	<?php
		if (isset($_SESSION['e_login']))
		{
			echo '<div class="error">'.$_SESSION['e_login'].'</div>';
			unset($_SESSION['e_login']);
		}
	?>
	
	Imie: <br /> <input type="text" value="<?php
		if (isset($_SESSION['fr_imie']))
		{
			echo $_SESSION['fr_imie'];
			unset($_SESSION['fr_imie']);
		}
	?>" name="imie" /><br />
	
	<?php
		if (isset($_SESSION['e_imie']))
		{
			echo '<div class="error">'.$_SESSION['e_imie'].'</div>';
			unset($_SESSION['e_imie']);
		}
	?>
	
	Nazwisko: <br /> <input type="text"  value="<?php
		if (isset($_SESSION['fr_nazwisko']))
		{
			echo $_SESSION['fr_nazwisko'];
			unset($_SESSION['fr_nazwisko']);
		}
	?>" name="nazwisko" /><br />
	
	<?php
		if (isset($_SESSION['e_nazwisko']))
		{
			echo '<div class="error">'.$_SESSION['e_nazwisko'].'</div>';
			unset($_SESSION['e_nazwisko']);
		}
	?>		
			E-mail: <br /> <input type="text"  value="<?php
		if (isset($_SESSION['fr_email']))
		{
			echo $_SESSION['fr_email'];
			unset($_SESSION['fr_email']);
		}
	?>" name="email" /><br />
	
	<?php
		if (isset($_SESSION['e_email']))
		{
			echo '<div class="error">'.$_SESSION['email'].'</div>';
			unset($_SESSION['email']);
		}
	?>		
	
	Hasło: <br /> <input type="password" value="<?php
		if (isset($_SESSION['fr_haslo1']))
		{
			echo $_SESSION['fr_haslo1'];
			unset($_SESSION['fr_haslo1']);
		}
	?>" name="haslo1" /><br />
			Powtórz hasło: <br /> <input type="password" value="<?php
		if (isset($_SESSION['fr_haslo2']))
		{
			echo $_SESSION['fr_haslo2'];
			unset($_SESSION['fr_haslo2']);
		}
	?>" name="haslo2" /><br />
	
	<br />
	
	<input type="submit" value="Zarejestruj się" />
	
</form>
</body> </html>
0

if ($polaczenie->query("INSERT INTO uzytkownicy VALUES (NULL, '$login', '$imie', '$nazwisko','$email','$haslo_hash',)")) Przecinek po hashu do wywalenia.

0

wywaliłem ale dalej się nie rejestruje

0

coś jest nawet zepsute w logowaniu bo specjalnie mam dodaną osobe
screenshot-20180613233335.png
ale nie mogę się zalogować do niej kod zaloguj:

<?php session_start(); if ((!isset($_POST['login'])) || (!isset($_POST['haslo']))) { header('Location: index.php'); exit(); } require_once "connect.php"; $polaczenie = @new mysqli($host, $db_user, $db_password, $db_name); if ($polaczenie->connect_errno!=0) { echo "Error: ".$polaczenie->connect_errno; } else { $login = $_POST['login']; $haslo = $_POST['haslo']; $login = htmlentities($login, ENT_QUOTES, "UTF-8"); if ($rezultat = @$polaczenie->query( sprintf("SELECT * FROM uzytkownicy WHERE login='%s'", mysqli_real_escape_string($polaczenie,$login)))) { $ilu_userow = $rezultat->num_rows; if($ilu_userow>0) { $wiersz = $rezultat->fetch_assoc(); if (password_verify($haslo, $wiersz['pass'])) { $_SESSION['zalogowany'] = true; $_SESSION['id'] = $wiersz['id']; $_SESSION['login'] = $wiersz['login']; $_SESSION['email'] = $wiersz['email']; unset($_SESSION['blad']); $rezultat->free_result(); header('Location: strona.php'); } else { $_SESSION['blad10'] = '

Nieprawidłowy login lub hasło!

</span>'; header('Location: index.php'); } } else { $_SESSION['blad10'] = '

Nieprawidłowy login lub hasło!

</span>'; header('Location: index.php'); } } $polaczenie->close(); } ?>
0

No w adminie pokazuje Ci, że nie masz żadnego użytkownika. Nie powiedziałeś też czy jakiś błąd dalej przy rejestracji leci czy nie. Komunikaty błędów raczej dobrze opisują co jest nie tak.

0

właśnie nic nie pokazuje , żaden błąd nie wyskakuje

0

się magicznie naprawiło , wtf 0_o
działa tylko mam problem z wyświetleniem imienia ?!!
screenshot-20180613235057.png
screenshot-20180613235106.png

0

Masz napisaną treść błędu "undefined index".Prawdopodobnie próbujesz pobrać 'imie', którego tam nie ma, nie istnieje, nie przesyła się poprawnie.
Poszukaj literówki bo kod wygląda na nie Twój, a i tak ciężko coś powiedzieć po jednym screenie.

1
            if (password_verify($haslo, $wiersz['pass']))
            {
                $_SESSION['zalogowany'] = true;
                $_SESSION['id'] = $wiersz['id'];
                $_SESSION['login'] = $wiersz['login'];
                $_SESSION['email'] = $wiersz['email'];

                unset($_SESSION['blad']);
                $rezultat->free_result();
                header('Location: strona.php');
            }

Powiedz mi Szerloku, jak na podstawie tego kodu ma pokazać IMIĘ

0

Kod nie jest mój jest to zalenta ,

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1