Aktualnie przeglądający - to działa poprawnie?

0

Na innych stronach niż "zerowa" ( https://api.4programmers.net/Forum/Kariera/303011-ogromny_naplyw_juniorow_do_it )

nie pokazuje że ktoś przegląda, niby mały bug :P

bug1.PNG

bug2.PNG

0

Nawet może być pierwsza strona, wystarczy że na końcu jest ?page=1 (lub inny numer strony).

0

@WeiXiao: nie wiem dlaczego wchodzisz poprzez URL api.4programmers.net, ale mniejsza z tym. @atmal ma racje - z tym jest jakiś problem i poprawka jest już przygotowywana.

Dzięki za zgłoszenie.

0

@Adam Boduch: IMO jest to podobny problem co z linkami do głównej strony forum.

  • opcja Forum w głównym menu przekierowuje na adres https://4programmers.net/Forum, gdzie lista użytkowników jest zazwyczaj długa (bo większość użytkowników używa tego przycisku),
  • zakładka Kategorie w widoku listy kategorii kieruje na adres https://4programmers.net/Forum/Categories, gdzie zazwyczaj nie przesiaduje nikt, stąd tylko jeden użytkownik podany na dole.

Jeśli chodzi o api.4programmers.net – też już kilka razy zauważyłem to na pasku adresu, pomimo tego, że nigdy sam nie wpisuję tego prefiksu. Albo któryś link na forum zawiera adres z subdomeną, albo zwraca taki adres wyszukiwarka (np. Google).

0

@furious programming: hipoteza, że taki URL może być indeksowany przez Google brzmi wiarygodnie. Utworzyliśmy taką domenę, aby pisać API dla 4programmers.net. @msm nawet zaczął pisać API do logowania do chata.

Chyba najprościej byłoby zrobić w takim razie przekierowanie domeny, tj. z api.4programmers.net/Forum => 4programmers.net/Forum.

0

Google zwraca mnóstwo wyników właśnie dla api.4programmers.netzobacz sam. ;)

0

@WeiXiao: problem został namierzony i naprawiony.
@furious programming: w takim razie trzeba będzie ustawić przekierowanie domeny, bo niepotrzebnie indeksuje drugi raz te same treści :|

0

A nie lepiej było by zablokować te treści, tak aby zewnętrzne wyszukiwarki ich w ogóle nie indeksowały? Jest w ogóle taka możliwość w tym czego używasz?

Bo jeśli ustawisz przekierowanie, to co prawda użytkownicy nie będą widzieć takich adresów chodząc po serwisie, ale np. Google nadal będzie indeksować duplikaty i zwracać je w wynikach…

0

@msm nawet zaczął pisać API do logowania do chata.

Próbowałem, ale z routingiem było trochę problemów i zarzuciłem (może niepotrzebnie).

@furious programming: w takim razie trzeba będzie ustawić przekierowanie domeny, bo niepotrzebnie indeksuje drugi raz te same treści :|

Czemu przekierowanie? api.4programmers.net nie powinno chyba zwracać nic poza well, API.

0
msm napisał(a):

Czemu przekierowanie? api.4programmers.net nie powinno chyba zwracać nic poza well, API.

Żeby Google przeindeksowało stronę, tak, aby po kliknięciu nie był zwracany błąd 404. Po tym jak Google zaktualizuje swój indeks, można zrobić tak jak mówisz :)

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1