podstrony - działy - wyświetlanie

Odpowiedz Nowy wątek
2005-11-19 16:16
0

Witam, zainstalowałem sobie serwer coyote mam tylko pytanie czy i gdzie ewentualnie moge <ort>znaleŹć</ort> lub skonfigurowac podstrony np http://localhost/tp lub http://localhost/delphi w 4p.net wygląda to tak http://4p.net/deplphi. w katalogu z projektem nie ma takich podstron. proszę o pomoc. pozdrawiam

Pozostało 580 znaków

2005-11-19 16:54
0

Bo mamy na serwerze po prostu zwyczajnie katalog /delphi... i tam jest plik index.php, w ktorym jest polecenie include_once('skrypt php');

Pozostało 580 znaków

2005-11-19 19:12
0

co prawda nie wiem o co chodzi ale poczytaj sobie o mod_rewrite


Pozostało 580 znaków

2005-11-19 20:02
0

I jeszcze krótkie sprostowanie: Coyote nie jest serwerem.


Pozostało 580 znaków

2005-11-20 09:38
0

No tak. Dziękuję. :)

Pozostało 580 znaków

2005-11-21 20:23
0

A czy mó?łbym prosić o wklejenie całego pliku ( jaiegoś przykładowego np delphi). Bo nie za bardzo wiem co mam umieścić w miejscu skrypt.php
Przy okazji proponuję wrzucić te katalogi z ich zawartoscią do projektu.

Pozostało 580 znaków

2005-11-21 23:12
0

<?php
header("Location: article.php?cat=3");
?>

gdzie cat=3 to przykladowa kategoria artykulow.

Pozostało 580 znaków

2005-11-21 23:18
0

Mam nadzieję, że to relikt przeszłości i w zbliżającej się nowej odsłonie Coyote takie virtualne katalogi nie będą tworzone przez dodanie pustego katalogu na ftp i wrzuceniu tam takiego skryptu...


Pozostało 580 znaków

2005-11-22 13:03
0
Dominium napisał(a)

<?php
header("Location: article.php?cat=3");
?>

takie małe sprostowanie - chyba ../article.php zamiast article.php skoro to ma być w podfolderze ;P
ale jak ma się dostęp do mod rewrite to jak najbardziej będzie to bardziej profesjonalne wyjście


Dwie zasady gwarantujące sukces:
1. Nigdy nie mów nikomu wszystkiego<span style="color: white">

Pozostało 580 znaków

2005-11-22 22:01
0

nie za bardzo rozumiem. Adam Boduch napsiał include_once a nie header czy Dominum wiesz że tak się rob ogólnie czy że tak jest w projekcie?

Pozostało 580 znaków

2005-11-23 11:36
0

header() przekierowuje - include_once() dolacza bez przekierowywania. Na serwerze jest przekierowywanie - zrob jak wolisz :)

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0