Firebird, ADO, TIMESTAMP

Odpowiedz Nowy wątek
2007-10-02 12:44
^^^test
0

Witam

Turbo Delphi + ADO + ODBC + Firebird

Robię zwykłego insert'a poprzez ADOQuery (INSERT INTO ....)
Jedno z pól to TIMESTAMP:
ADOQuery1.Parameters.ParamByName('CZAS').Value := Now;
Przed podstawianiem wartości pod parametry robię ParseSQL.

No i niestety zapisuje mi tylko dni, czyli 2007.10.02 00:00:00 :( wie ktoś dlaczego ?

Pozostało 580 znaków

2007-10-03 09:16
0

spróbuj

ADOQuery1.Parameters.ParamByName('CZAS').AsDateTime = Now;

- Ciemna druga strona jest.
- Nie marudź Yoda, tylko jedz tego tosta.
Google NIE GRYZIE!
Pomogłem - kliknij

Pozostało 580 znaków

2007-10-03 09:36
^^^test
0
Misiekd napisał(a)

spróbuj

ADOQuery1.Parameters.ParamByName('CZAS').AsDateTime = Now;

Nie mam teraz jak sprawdzić, ale czy w ADO dla typu TParameter jest taka właściwość jak AsDateTime ? bo wydaje mi się że jest tylko Value ?

Pozostało 580 znaków

2007-10-04 14:43
^^^test
0

No i nie ma faktycznie czegoś takiego jak AsDateTime, jest takie coś owszem dla TParam, ale dla TParameter nie : (

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0