Błąd przy walidacji pliku JPK_VAT(3)

1

I wszystko jasne, struktura jest niepoprawna,
Od wiersza 3-18 powinny być wiersze sprzedaży
w wierszu 19 tylko kolumna ax i ay
od wiersza 20 do 37 wiersze zakupu
wiersz 38 to kolumny: BO i BP

U ciebie wiersze sprzedaży i zakupu zachodzą na siebie, dodatkowo podsumowania nie są w osobnych liniach, w załączniku poprawiony CSV

0

Witam

Bardzo dziękuje za pomoc!!! Wysłane poprawnie

Pozdrawiam

0

proszę o pomoc. pojawia mi się komunikat DataZakupu musi być zgodna z wzor/2017/11/13/1113: DowodZakupu
Przesyłam plik

0

Sprawdziłam wszystkie daty. są w formacie wymaganym. Do tej pory pliki jpk były tak samo robione. Muszę coś przeaczać (przepraszam za odmianę słowa) tylko co?

0
Tereska napisał(a):

Sprawdziłam wszystkie daty. są w formacie wymaganym. Do tej pory pliki jpk były tak samo robione. Muszę coś przeaczać (przepraszam za odmianę słowa) tylko co?

To jest przykład "prawidłowych" dat w pliku, które widzę w notatniku po otwarciu. Jakoś nie mają prawidłowego formatu rok-miesiąc-dzień.
plik.png

0

Ten plik w ogóle nie przejdzie przez klienta JPK, bo ma nieprawidłową wersję schemy, druga linijak powinna wyglądać tak:

JPK_VAT;JPK_VAT (3);1-1;3;0;2018-11-11T09:30:47;2018-10-01;2018-10-31;nazwaprogramu;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

Dodatkowo faktura 7

;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;7;1250553427;TOMET S.C. T.TOMCZUK, I.TOMCZUK;05-220 ZIELONKA, UL. KO££¥TAJA 17;;2018-10-08;2018-10-08;;;24,3;5,59;;;;;;

Nie ma Dowodu Zakupu, o tym informuje Cię komunikat:

;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;7;1250553427;TOMET S.C. T.TOMCZUK, I.TOMCZUK;05-220 ZIELONKA, UL. KO££¥TAJA 17;TU POWINIEN BYĆ NUMER;2018-10-08;2018-10-08;;;24,3;5,59;;;;;;

Coś mi się kodowanie nie zgadza csv powinien być w UTF-8

0

Bardzo bardzo dziękuję. Faktycznie brakowało nr dowodu zakupu. Mogłabym długo szukać. Wielkie dzięki.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1