Przełączanie u?żytkowników

Odpowiedz Nowy wątek
2004-01-06 20:33
0

Nie wiem czy już gdzieś na forum to było (nie znalazłem).

Jak w WinXP przełączyć użytkownika spod Delphi (konkretnie D7).
Nie chodzi mi o wylogowanie tylko przełączenie (Start->Wyloguj->Przełącz użytkownika).


Fatality!!!!!!

Pozostało 580 znaków

2004-01-06 21:32
0

Też sie kiedyś nad tym zastanawiałem i najłatwiej chyba zasymulować nacisnięcie Win+L.


80% problemów które pojawiają sie na forum w postach rozwiązaliby samodzielnie ich autorzy, gdyby nie mieli internetu...

Pozostało 580 znaków

2004-01-07 12:22
0

hmm wystarczy sie wylogowac http://www.swissdelphicenter.ch/torry/showcode.php?id=168

[<font color="blue">Dopisane</span>]
aha w takim razie sorry

Pozostało 580 znaków

2004-01-07 12:33
0

hmm wystarczy sie wylogowac

Wylogowywanie <> Przełączanie użytkowników


80% problemów które pojawiają sie na forum w postach rozwiązaliby samodzielnie ich autorzy, gdyby nie mieli internetu...

Pozostało 580 znaków

2004-01-07 14:25
0

Przy wylogowaniu zamyka otwarte programy, a właśnie temu chciałbym zapobiec. Przy przełączaniu użytkownika uruchomione programy nie są zamykane.


Fatality!!!!!!

Pozostało 580 znaków

2004-01-11 08:54
0

Też sie kiedyś nad tym zastanawiałem i najłatwiej chyba zasymulować nacisnięcie Win+L.

nie...
ja mam wyłączone przełączanie i Win+L to u mnie "Blokowanie komputera" :-/

Pozostało 580 znaków

2004-01-11 22:40
0

no to wie ktoś czy nie bo sam jestem ciekaw? [diabel] Jak na moje oko to bedzie jakis komunikat (nie mylić z oknem komunikatu ;p )

Pozostało 580 znaków

2004-01-12 02:36
0

Sadze ze nie, bo M$ nie dopuscilby do mozliwosci zmiany uzytkownika bez haslo i loginu, a to powoduje ze musielibysmy wrzucic je do kodu - a znowuz to ze jako stringi znalezc je byloby prosciutko.
Z kazdym logujacym sie uzytkownikiem zwiazany jest token z informacjami o jego prawach, a tworzony jest on tylko przy logowaniu sie - hasla musza byc porownane z tymi z bazy itp itd
Wiec jestem na NIE :]

Ale ludzka rzecz sie mylic :]


Pozostało 580 znaków

2004-01-20 20:58
0

Nie chodzi mi o to żeby automatycznie przełączyć się na innego użytkownika, ale po prostu wrócić do ekranu logowania. Dokładnie w taki sposób jakby kliknąć Start->Wyloguj->Przełącz użytkownika.


Fatality!!!!!!

Pozostało 580 znaków

2004-01-20 22:57
0

:| no to chyba ci napisalem : http://www.swissdelphicenter.ch/torry/showcode.php?id=168

Pozostało 580 znaków

2004-02-03 17:39
0

Tak, ale tam jest tylko Shutdown, Reboot i Logout (Wyłączenie, Restart i Wylogowanie) a o przełączeniu użytkownika ani słowa. Kurcze chyba na MSDNie poszukam. Może coś znajdę.


Fatality!!!!!!

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0