Tworzenie exe'ca

Odpowiedz Nowy wątek
2004-01-11 01:55
0

Jak w WinAPI dynamicznie utworzyć jak najmniejszego exe'ka

Pozostało 580 znaków

2004-01-11 17:29
0

Hasło musi być możliwe do zmiany podczas gdy prog jest odpalony.
Jak do resa dodać tekst ???

Pozostało 580 znaków

2004-01-11 17:33
0

Dodajesz przez TResourceStream a następnie wystarczy zabezpieczyć zasoby tak aby przy edycji wyglądały jak uszkodzone. Gdzieś w FAQ to było.

Pozostało 580 znaków

2004-01-11 17:46
0

Nie o to mi chodzilo. Wykorzystaj to z md5, tylko hasha do niego zapisz w programie, moze to byc np zwykla stala.


Lub jesli chcesz cos jeszce bardziej nie do zlamania to mozesz po kazdym uruchomieniu programu zmieniac hasha i jego nr zapisac tez w jakims pliku. Sposobow jest bardzo duzo...


Pozostało 580 znaków

2004-01-11 20:32
0

jesli podasz stala w programie to nie zmienisz juz hasla, poza tym mozna to odczytac z exe'ka.

a nie mozesz zaszyfrowac zaszyfrowanego hasla? :)


+1 post

Pozostało 580 znaków

2004-01-12 01:46
0

To absolutnie nie jest niemożliwe!! :-D
...
Tutaj oczywiscie najwiekszym problemem jest stworzenie programu patchujacego :-) ...

Eh tu nie mowa o modyfikowaniu istniejacego exe'ca co akurat nie jest trudne, ale o stworzeniu od podstaw nowego - a tego nie zrobisz juz zadnym patchem, no chyba ze skopiujeszz jednego exe'ca czesc do drugiego ale to juz inna bajka.


Pozostało 580 znaków

2004-01-12 13:57
0

eh, tworzysz w programie TStringList i w nim dodajesz jakies stale. Obok programu bedzie zaszyfrowany plik z haslem i jeszce jeden (zaszyfrowany, ale tu juz mozesz jakis wlasny "algorytm" napisac, ktory twoj program bedzie potrafil rozszyfrowac) z numerem aktualnego hasha.

Gdy odpalasz, program rozszyfrowuje plik z nr i wyciaga ze TStringList[NUMER] hasha, ktorego uzywa do porownania z haslem. Jezeli haslo jest prawidlowe zmien NUMER np o 1 i na nowo zaszyfruj plik z haslem oraz zapisz nowy NUMER.

Mysle, ze takie zabezpieczenie powinno ci calkowicie wystarczyc.


Tak swoja droga to niepowinienes pytac sie, jak zabezpieczyc program, w miejscach publicznych :/


Pozostało 580 znaków

2004-01-12 14:14
0

DOBRA! Napiszę sobie funkcję kodującą i zapiszę do resoursa w jakiś niekonwencjonalny sposób!

Dzięki wszystkim za porady!

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 0, botów: 1

Robot: CCBot