AdoStoredProc nie przepuszcza mi daty :|

0

Mam taki problem. Muszę wykonać procedurę składowaną, więc używam do tego celu AdoStoredProc.

Jednym z parametrów jest data(w procedurze jako DateTime i u mnie też tak zadeklarowana), przypisuję tak:

storedProc.Parameters.ParamByName('@cData').Value:=StrToDateTime('2005-03-31');

Potem mam

storedProc.ExecProc;

Dostaję błąd: "Operand types clash: text is incompatible with datetime"

Co mam robić?

0

zamiast .Value daj .AsDateTime

0
Misiekd napisał(a)

zamiast .Value daj .AsDateTime

ADOStoredProc nie ma czegoś takiego :/

Anyway poradziłem sobie w inny sposób. Wychodzi na to, że help potrafi pomóc. Otóż ADO może samo sobie zaciągnąć i poustawiać wszystkie parametry ;)

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1