[delphi]Generowanie Plików *.exe przez program.

Odpowiedz Nowy wątek
2006-07-15 11:31
0

Chciałbym sobie napisać program. A mianowicie prosty szyfrator. Program po zaszyfrowaniu pliku. Tworzył by właśnie 2 pliki- zaszyfrowany i mały programik dekodujący. W programiku dekodującym zmieniałby się tylko najprawdopodobniej 2 zmienne. Czy ktoś mógłby mi podpowiedzieć jak to zrobić :> ??
Czy po prostu do tego musze w programie napisać wbudowany kompilator (w to nie wierze :P )
Z góry dzięki :))

Pozostało 580 znaków

2006-07-15 12:34
0

Jeśli w programie deszyfrującym ma się zmieniać tylko jakaś wartość/klucz to co za problem wrzucić to do zaszyfrowanego pliku. :|


Nie łam się, i tak ktoś zrobił to za ciebie
<hr style="color: #B10C0C; width: 10%; margin-left: 0" />
LUDZIE goto NIE UŻYWA SIĘ WSZĘDZIE GDZIE MOŻNA, TYLKO TAM GDZIE TRZEBA

Pozostało 580 znaków

2006-07-15 13:00
0

Mam wrzucić klucz do do szyfrowanego pliku :> ?? bezsensu... chodzi o to żeby te dwie rzeczy (klucz i wiadomość) nie były przechowywane razem... i chodzi mi o to żeby wygenerować ten plik exe z już "wbudowanym" tym kluczem.

Pozostało 580 znaków

2006-07-15 13:06
0

Musisz zmienić troszkę podejście. Zrób sobie deszyfrator-szablon, który odczytuje ze swoich zasobów klucz, a generowanie deszyfratora to tylko wzbogacenie szablonu o zasoby :).

Pozostało 580 znaków

2006-07-15 13:06
0

Spróbuj wygenerować sobie kilka takich exe z różnymi kluczami, a potem sprawdź gdzie te klucze są zapisane. Spróbuj też podmienić te komórki, może będzie działać, choć głowy nie dam.


Nie łam się, i tak ktoś zrobił to za ciebie
<hr style="color: #B10C0C; width: 10%; margin-left: 0" />
LUDZIE goto NIE UŻYWA SIĘ WSZĘDZIE GDZIE MOŻNA, TYLKO TAM GDZIE TRZEBA

Pozostało 580 znaków

2006-07-15 13:38
0

Generowanie execa w programie napisanym w samym delphi? Nie wiedzialem ze sie da...

Pozostało 580 znaków

2006-07-15 13:56
0

Mam pytanie jak podmienić coś w zasobach :> ?? czytałem że to jakaś funkcja WinApi ale nie umiałem jej znaleźć...

Pozostało 580 znaków

2006-07-15 19:49
Loghan
0

kurde, nie możesz zrobić pliku .txt ???? który będzie podsyłane potajemnie:-)

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0