Materiały do nauki

6

DevOps with Docker
https://devopswithdocker.com/

DevOps with Kubernetes
https://devopswithkubernetes.com/

2

Swietny kurs do AZ-900. Mozna go dostac za darmo o czym PiSal kolega @Haskell na mikroblogu.
https://marczak.io/az-900/

2

1

O rety ile darmowych materialow od O'reilly!
https://www.katacoda.com/

3

TechWorld with Nana
Bardzo zacny kanał

0

quick start kubernetes, 2021 - Nigel Pulton - JJNP Consulting Limited
nie polecam, bardzo płytka książka, do tego komendy imperatywne, bywa, że brak yamli np. jak skalować deployment pokazali tylko kodem imperatywnym.

the kubernetes book, 2021 - Nigel Pulton - JJNP Consulting Limited
rozszerzona wersja tego co powyżej, znów płytko, ale nieco lepiej, w przykładach są yamle, to raczej takie dobre streszczenie, a nie pełna książka. Niektóre porównania dziwne, np. żeby coś wytłumaczyć na siłę szukanie podobieństw między procesem sprzedaży w amazon a procesami w k8 xD Dokumentacja kubernetesa lepsza, bo prościej napisana, szerzej i głębiej, więc raczej nie ma sensu ta książka.

0

Ktoś poleci jakąś książkę o Kubernetesie? Pozycja raczej przydatna z perspektywy developera.

3

K8s Design Patterns
kubernetes design patterns.jpeg

1
Belka napisał(a):

Ktoś poleci jakąś książkę o Kubernetesie? Pozycja raczej przydatna z perspektywy developera.

Na zagranicznych forach polecali Kubernetes in Action - czyli Kubernetes w Akcji - Luksa Marko. Osobiście jeszcze nie czytałem.

0

kodekloud.com bardzo fajna platforma z wieloma kursami oczywiście płatna około 500zl za rok ale zdecydowanie warto

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1