Apache - potraktowanie .png jako .php

0

Jak zmusić Apache, aby wszystkie pliki .png w danym katalogu, traktował jako pliki .php czyli przerzucał ich zawartość do parsera php? Chodzi mi o to, aby skrypt miał rozszerzenie .png aby oszukać serwery. Jak powinien wyglądać .htaccess dla takiego katalogu?

0

Pomysł mi się podoba, oszukanie serwera, tylko zaraz zaraz kogo chcesz oszukać ? przeciez pliki z rozszezeniem PNG każdy bedzie mogl pobrac od reki (z prawego) ?

A poza tym coś ta nazwa kojaży mi się z grafiką ?

0

try
AddType application/x-httpd-php .png

0

Poprawka:

<Files *.png>
  ForceType application/x-httpd-php
</Files>

zamiast *.png możesz podać konkretną nazwe pliku. Niestety nie wszystkie serwery na to pozwalają... Trzeba pokombinować...

0
seba22 napisał(a)

Pomysł mi się podoba, oszukanie serwera, tylko zaraz zaraz kogo chcesz oszukać ? przeciez pliki z rozszezeniem PNG każdy bedzie mogl pobrac od reki (z prawego) ?

Chodzi mi o skrochmalone BBCode, które wybiera linka i sprawdza rozszerzenie, bo gif/jpg/png ładnie wstawia, a jak już jest końcówka php to nie parsuje :[

seba22 napisał(a)

A poza tym coś ta nazwa kojaży mi się z grafiką ?

PNG to Portable Network Graphic, bardzo fajny format, kanał alpha, dobra bezstratna kompresja etc.

Jak widać wcięło mi stopkę, bo zaczęło wywalać 500 Internal Server Error. Wstawiłem taki .htaccess

<Files stopka.png>
  ForceType application/x-httpd-php
</Files>

Do pliku stopka.png to mój index.php rysujący stopkę, no i nie działa nic z tego katalogu - error 500.

Dopisane
Nie działa mi nawet
Redirect stopka.png index.php
Napisałem maila do zarządu iglu z pytaniem czy to oni coś czy ja coś nieteges.

0

To wina iglu.cz na boo.pl ja też to mam... W dyrektywie apache'a dotyczącej folderów userów a dokładniej chodzi o AllowOverride brakuje wpisuj FileInfo przez to nie możemy zmieniać typów plików...

0
angel2953 napisał(a)

To wina iglu.cz na ja też to mam... W dyrektywie apache'a dotyczącej folderów userów a dokładniej chodzi o AllowOverride brakuje wpisuj FileInfo przez to nie możemy zmieniać typów plików...

Hmm no ale nawet nie działa głupi redirect w .htaccess, jakiekolwiek by on treści nie był (ten htaccess) to wyskakuje Od razu error 500.

0

no to moze sprobuj oszukac skrypt analizujacy nazwe pliku. sprobuj dodac po index.php ?costam.gif

a jak to nie wypali to rewrite_mod i powinno byc ok;]

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1