Jakiego oprogramowania continuous integration używacie?

0

Ciekaw jestem jakiego CI używacie oraz dlaczego :) A może nie używacie w ogóle?
Jeżeli nie ma w ankiecie, to śmiało możecie wpisywać w treści posta.

3

Zapomniałeś o GitLab CI jeszcze.

0

Używam TC, ale nie chcący kliknąłem 'innego' i już nie da się edytować :)

Visual Studio Team Services też ma CI ale nigdy nie używałem

0

A co to jest continuous integration? Da się to jakoś po polskiemu nazwać?

0

Bamboo w pracy i Travis dla siebie.

4
Skromny Lew napisał(a):

A co to jest continuous integration? Da się to jakoś po polskiemu nazwać?

Bezustanne całkowanie. To robią przez pierwszych 8 lat na politechnikach.

Co do tematu: głównie TeamCity, ale nie tylko... Szkoda, że się nie da kilku podać.

0

gitlab CI dla projektów które stoją w gitlabie i jenkins dla stojacych w svnie.

0

GitLab Ci, bo dobrze działa z gitlabem :P

0

Jenkins w robocie i w domu. Z tym że w robocie jeszcze 1.x i joby generowane z jenkins-dsl albo składane ręcznie, w moich projektach wszystko na jenkinsfile. Część projektów (typu hackatony albo dema) na travisie.

0

Wewnętrznego pisanego przez moją firmę na silniku Hudsona.

1

W domu TFS, w pracy TC.

0

Używałem do tej pory Jenkinsa i CruiseControl dla .net. Obecnie testuję GoCD, ale nie mam jeszcze wniosków.
W obu wspomnianych pierwszych technologiach męczył mnie interfejs użytkownika, ale sposób działania był zadowalający.

Warto jeszcze wspomnieć wynalazki jak BitBucket pipelines (lub odpowiednik na githubie)

0

Jenkins, bo w nim zrobisz wszystko.

0

W Jenkinsie nie mogłem się odnaleźć. Wydaje się trudny i toporny. Zdecydowanie wolę prostsze rozwiązania, takie jak Travis CI czy Circle CI.

0
Adam Boduch napisał(a):

W Jenkinsie nie mogłem się odnaleźć. Wydaje się trudny i toporny. Zdecydowanie wolę prostsze rozwiązania, takie jak Travis CI czy Circle CI.

No jak potrzebujesz tylko budowac i puszczac testy... to dla mnie nie ma znaczenia czego uzywasz. Jenkins jest najbardziej features rich.

Trudny i toporny? raczej nie ;)

0

Jenkins - bo byl juz w firmie od dawna i w tym momencie nie ma sensu migrowac jak wiekszosc rzeczy potrzebnych na codzien juz jest.

0
karsa napisał(a):

Jenkins jest najbardziej features rich.

Co jest w Jenkinsie, czego nie ma w TeamCity?

0

Mamy Jenkinsa i Gitlaba. Do dużych projektów z testami Selenium używamy Jenkinsa. Do prostych buildów tylko z testów jednostkowymi Gitlab CI.

0

Jenkins, ale jestem dopiero w 2 firmie z CI więc jest jeszcze sporo przede mną ;]

0

Jenkins, ale zastanawiamy się nad kubernetes.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1