Docker łączenie z GitLabCI

0

Cześć,
mam za zadanie:
zautomatyzować budowanie obrazu Docker i wysyłanie go na wybrane repozytorium(DockerHub,GitLab), używając GitLabCI .
GitLab CI ma dwa stany:

  1. build - budujący obraz dockerowy z narzędziem i zależnościami;
  2. test - testujący, że obraz działa (mam wywołać w nim skrypt który napisałem).

Problem mam taki ,że nie działa mi mój skrypt na kontenerze dockera z racji tego ,że obraz nie jest budowany poprzez mój plik DOCKERFILE(tak przypuszczam).
Plik .yml mam wrzucony już na gitlab ,tak samo wrzuciłem DOCKERFILE (miałem nadzieje że GitLab skorzysta jakoś automatycznie z mojego DOCKERFILE).
Tworząc obraz i testując go poza GitLab -em wszystko sprawnie działało więc to nie będzie wina DOCKERFILE.

MÓJ PLIK .yml WYGLĄDA TAK:

stages:
  - test
  - build

testcases:
    stage:  build
    script:
     - docker login registry.gitlab.com
     - docker build -t registry.gitlab.com/nazwakonta/my_app .
     - docker push registry.gitlab.com/nazwakonta/my_app 
     - sudo docker run -it registry.gitlab.com/nazwakonta/my_app 
     
testcases:
    stage:  test
    script:
     - moj_skrypt
0

Co dokładnie zwraca Ci Twój runner?

0
Patryk27 napisał(a):

Co dokładnie zwraca Ci Twój runner?

Skipping Git submodules setup
$ moj_skrypt
/bin/bash: line 78: moj_skrypt command not found
ERROR: Job failed: exit code 1

Zmieniłem też treść pliku .yml aby na końcu wypisał mi katalog w którym się znajduje i wygląda na to ,że on w ogóle nie wchodzi w ten obraz

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1