Clean&Build w Eclipse

0

Witam napisałem programik(kalkulator) na Androida w Eclipse i teraz potrzebuję go "zbudować" (jak w NetBeans'ie opcja clean & build) ale nie wiem jak.
Jak to się robi w eclipse dla androida?

0

W takim razie czy ktoś wie jak przenieść aplikację na telefon?

0

Próbowałeś opcji "Export..."?

0

Właśnie próbuję (dzięki btw) ale co wpisać w Keystore selection -> w Location? Albo jaką ścieżkę wybrać w tym location?

0

Dzięki kerai udało mi się utworzyć plik .apk w katalogu na pulpicie - teraz w której części DevGuide'a szukać jak wrzucić to na tela? Publishing Overview?

0

Usually, you release your application through an application marketplace, such as Android Market. However, you can also release applications by sending them directly to users or by letting users download them from your own website.

Czy czegoś nie doczytałem czy tylko w taki sposób można opublikować aplikację? Ja chcę z kompa na tela - da się? "sending them directly to users" - how to do that?

P.S. I am newbie.

0

Skopiuj plik apk na telefon i zainstaluj. W czym problem?

0

Dzięki już sobię poradziłem tylko musiałem włączyć USB ręcznie bo aut. nie włączało się i nie wykrywało mi tela - wtedy poszło jak po maśle.
Jeszcze raz dzięki.

BTW. w Manifeście androida jest opcja Use the export wizard tylko trzeba w location "plik w którym się mieści.android\debug.keystore" oraz w password "android" wpisać. Next
W alias natomiast wpisać "androiddebugkey" i powtórzyć hasło "android". Potem w destination APK file "katalog w telefonie" i lecisz.
Pozdrawiam.

0

kopiujesz go na kardę sd telefonu ... i używasz programu app installer (jest za free w adroid markecie)

bądź używasz adb z android sdk -
adb install costam.apk

edit: tu lejt

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1