Aplikacja WEB eclipse/tomcat - błąd 404

0

Witam.

Mam problem z aplikacją WEB. Polega on na tym, że po kilkunastu minutach używania aplikacji serwer Tomcat odpowiada błędem 404 na zapytanie "http://localhost:8080/aplikacja". Jeżeli dodam cos do url np "http://localhost:8080/aplikacja/aktualnosci" to aplikacja normalnie odpowiada.

Ustawiłem, żeby aplikacja uruchamiała się w lokalizacji serwera tomcata.

Poniżej log z tomcata:

127.0.0.1 - - [14/Sep/201456:41 +0200] "GET /aplikacja/ HTTP/1.1" 404 949

Konsola eclipse nic nie zwraca.

Proszę o pomoc ponieważ, szukam powodu takiego zachowania od kilku dni i nic nie znalazłem.

Pozdrawiam

1

Na pewno po parunastu minutach a nie gdy nie podasz "/" na koncu url ?

0

@metalek ja mysle że ty po prostu nigdzie nie łapiesz takiego urla z / i tyle.

0

W web.xml są wpisy:
<url-pattern>/</url-pattern> i <url-pattern></url-pattern

Oprócz tego w samym servelecie jest wpis @WebServlet("/").

Po uruchomieniu aplikacji mogę bez problemu w każdym momencie wpisać w przeglądarce http://localhost:8080/aplikacja/ ale po pewnym czasie url ten przestaje działać.

Pozdrawiam

0

Wątpie, żeby url przestał ci działać po jakimś czasie ze względu błędów w aplikacji. Musiałbyś mieć według mnie coś w stylu kodu

 
void run()
{
sleep(15*60);
//zniszcz mi aplikacje
}

Nie znam się od tej strony(jakbym od strony pisania aplikacji webowych się znał :P), ale może wyłącz antywirusa, bo tomcat to może dla niego jakieś zagrożenie ;/

0

@metalek to w takim razie zgaduje że zwyczajnie gdzieś wysypujesz tą aplikację (null pointer jakiś czy coś) i potem przestaje działac stabilnie.

0

W web.xml są wpisy:
<url-pattern>/</url-pattern> i <url-pattern></url-pattern

Oprócz tego w samym servelecie jest wpis @WebServlet("/").

No to albo konfiguracja w web.xml serwletów albo konfiguracja za pomocą adnotacji (@WebServlet). Co pokazuje tobie konsola w momencie gdy nie możesz wejść do głównej ścieżki aplikacji?

0

Konsola w momencie pojawienia się strony z błędem 404 nic nie pokazuje. Tak jakby zapytanie w ogóle nie trafiło do aplikacji. Podczas normalnego działania aplikacji w konsoli nie pojawił się żaden błąd. Tak jak pisałem wczesniej, jeżeli dodam coś po "/" aplikacja działa normalnie.

Pozdrawiam

0

http://www.mkyong.com/spring-mvc/spring-3-rest-hello-world-example/ robisz coś takiego ? w MovieControllerze masz takie mapowanie jako dla wartości domyślnej "/" ?

0

Przed chwilą :

127.0.0.1 - - [15/Sep/201412:09 +0200] "GET /aplikacja/ HTTP/1.1" 404 949
127.0.0.1 - - [15/Sep/201412:16 +0200] "GET /aplikacja/aktualnosci HTTP/1.1" 200 5355

po restarcie aplikacji:
127.0.0.1 - - [15/Sep/201414:07 +0200] "GET / HTTP/1.1" 200 11444
127.0.0.1 - - [15/Sep/201414:09 +0200] "GET /aplikacja/ HTTP/1.1" 200 5355
127.0.0.1 - - [15/Sep/201414:16 +0200] "GET /aplikacja/aktualnosci HTTP/1.1" 200 5355

Co do pytania wyżej, to nie używam springa.

Pozdrawiam

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1