Dodanie kolejnej aktywności do kodu

0

Cześć, dodałem sobie aktywność jednego przycisku do kodu i wszystko działa przenosi mnie do nowego okna, ale jak dodać kolejną aktywność żeby to sie nie gryzło? Z góry dzięki za podpowiedź


package calculator.sweetit;

import android.content.Context;
import android.content.Intent;
import android.os.Bundle;
import android.support.design.widget.FloatingActionButton;
import android.support.design.widget.Snackbar;
import android.support.v7.app.AppCompatActivity;
import android.support.v7.widget.Toolbar;
import android.view.View;
import android.view.Menu;
import android.view.MenuItem;
import android.widget.Button;
import android.widget.ImageView;
import android.widget.TextView;
import android.widget.Toast;

public class MainActivity extends AppCompatActivity {

    TextView t1;
    Context context;
    
    @Override
    protected void onCreate(Bundle savedInstanceState) {
        super.onCreate(savedInstanceState);
        setContentView(R.layout.activity_main);

        t1 = (TextView) findViewById(R.id.button2);
        View.OnClickListener l = new View.OnClickListener() {

            @Override
            public void onClick(View v) {

                context = getApplicationContext();
                Intent intent = new Intent(context, ww.class);
                startActivity(intent);
            }
        };
        t1.setOnClickListener(l);
        


    }



}
0

What? Może więcej szczegółów, co chcesz osiągnąć...

0

Mam do podpięcia 4 przyciski w kodzie wyżej podpiąłem jeden, ale nie wiem jak podpiąć pozostałe

1

Analogicznie ;-)

0

Jak próbuje analogicznie to dwa przyciski przekierowują mnie do tego samego okna. Możesz mi pokazać jak ma wygladac ta analogia?

0

Jak nie myślisz to co ja Ci poradzę.

Znajdź miejsce w kodzie gdzie wskazujesz Activity do którego masz się przenieść.

Na następnie zmień to miejsce w kodzie

0

Intent intent = new Intent(context,** ww.class**);
eee? wiesz co robisz w ogole? nawet w polskich tutorialach ci piszą o tym

0

@trytka co jest nie tak?

0

@wojciechmaciejewski te Twoje docinki w ogole nie sa pomocne nie chcesz to nie musisz pomagać

0

Jakbyś przeczytał docinki to byś wiedział że są pomocne. Ale jesteś na to zbyt leniwy
Po prostu nawet nie chce Ci się przeczytać co to jest Intent i jak działa to dlaczego komuś ma się chcieć Ci pomagać?

1
bartuloo napisał(a):

@trytka co jest nie tak?

kompletnie nic, jprdle...

0
Wybitny Samiec napisał(a):

Jak próbuje analogicznie to dwa przyciski przekierowują mnie do tego samego okna. Możesz mi pokazać jak ma wygladac ta analogia?

Analogicznie nie znaczy tak samo. Jest chyba oczywiste, że Intent ma wyglądać nieco inaczej.
Albo ma kierować do innej klasy, albo ma mieć dodatkowe dane itp.

0

Pierwszy raz piszę coś na tym forum....IMHO ten post to Prima Aprilis.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1