Złapanie CASMismatchException

0

W bazie couchbase robię update obiektu

update(SomeObject some, Long version);

Jeżeli wersja zmienianego obiektu się nie zgadza dostaję :

com.couchbase.client.java.error.CASMismatchException:

problem w tym, że nie wiem jak ten error przechwycić. W try catch nie zadziałało a chce po złapaniu tego spróbować 5x razy powtórzyć np przy pomocy Spring retry i jezeli się nie powiedzie rzucić swój wyjątek .
W jaki sposób powinienem to zrobić ?

1
davyd napisał(a):

W try catch nie zadziałało

Jak to? :D na pewno opakowałeś to try catchem z generycznym Exception - em i nawet wtedy nie weszło w catcha? A może to jednak nie w tej linijce leci?

3

Linus Torvalds — 'Talk is cheap. Show me the code.'

0

Jeśli korzystasz np. ze Srping data to sam spring mógł już złapać ten wyjątek i rzucić swój własny. Zrób catcha na Exception, sprawdz jaki ma dokładnie typ i podmień. Chyba tak będzie najłatwiej :)

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1