co zonacza słowo "of"?

0

co zonacza taka metoda a dokladnie słowo "of"?
public static test of(String value)

2

'of' oznacza 'z' ._. Czyli w tym przypadku "test z wartością"/"test wartości"

2
Lucekzz napisał(a):

co zonacza taka metoda a dokladnie słowo "of"?
public static test of(String value)

Publiczna, statyczna metoda o nazwie of, której zwracany typ to test, przyjmując jeden parametr typu String.

6

Słowo "of" nie jest kluczowym słowem Javy, ale na ogół oznacza statyczną metodę wytwórczą, np. BigDecimal.valueOf(long val) tworzy BigDecimala na podstawie longa, albo LocalDate.of(int year, int month, int day) tworzy nową date na podstawie tych 3 parametrów :)

0

Dziwna nazwa bez podania kontekstu, zgodzę się.

0

Tak samo można tworzyć niemutowalne kolekcje z podanych elementów jako argumenty, np:

https://docs.oracle.com/javase/9/docs/api/java/util/List.html#of-E...-.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1