React - pytania

0

Cześć,
Muszę użyć reacta. Nie miałem z nim za dużo wspólnego w związku z tym mam do was parę pytań.

  1. Jak zrobić build'a w "trybie" deweloperskim? Niestety, używam npm run build, ale przez to że react myśli że to produkcja blokuje błędy przez co dużo trudniej mi się debuguje. Niestety wersja lokalna odpada, w związku z tym czy istnieje możliwość zbudowania aplikacji która będzie wyświetlać normalne błędy a nie link do strony github'a?

  2. Z tablicy tworzę obiekty:

 var todos = this.state.todos;
     todos = todos.map(function(item, index){
       return(<ProductItem key={index} item={item}/>);
     }.bind(this));

Jak widać używam tam zmiennych index i item. Jak odwołać się do nich z poziomu ProductItem?

0

Przeczytałeś chociaż QUICK START?

Pewnie coś takiego:
NODE_ENV=development npm run build
Google mogą pomóc... https://stackoverflow.com/a/36285479/5515745

0

Tak, przeczytałem.
Nie używam webpacka.
W googlach niestety nic nie znalazłem. Jedyne przykłady dotyczą wspomnianego webpacka. Natomiast info jak odpalić wersje dev przez npm nie znalazłem.

0
NickOver napisał(a):
  1. Z tablicy tworzę obiekty:
 var todos = this.state.todos;
     todos = todos.map(function(item, index){
       return(<ProductItem key={index} item={item}/>);
     }.bind(this));

Jak widać używam tam zmiennych index i item. Jak odwołać się do nich z poziomu ProductItem?

ZTCP to 'key' i 'item' lecą do propsów w ProductItem. To podstawy Reacta.
https://facebook.github.io/react/docs/components-and-props.html

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1