Dzwina sytuacja, wyświetllenie wartości w konsoli

0

Prubując wypisać przy omocy funkcji join("\t") program wypisuje na 1 pozycji spację zamaiast tabulacji

var numb = 4;
var osoby = ['Jan Glupi' , 'Adam Pala'];
osoby.push('Mateusz Debniak');
osoby.unshift('Monika Pierwsza');
console.log(osoby.slice(0,3));
console.log(osoby.length);
console.log(osoby);
console.log(osoby.join("\t"));
osoby.pop();
osoby.shift();
console.log(osoby.slice(0,2));
console.log(osoby.length);

bn.jpg

0

Tak działają tabulatory - nie mają stałej szerokości, tylko poniekąd się dopasowują.
Zmień nazwę np. na Monika Pier czy Monika Pierwszaaaaaa i zobacz.

0

mam jeszce pytanko na szybko

var gracz = {
  wiek: 14,
  //var obj = { propertyKey: 'value' };
  kolor: 'zielony',
  pokaz: function () {
    //var kolor='zielony';
    alert('Witaj '+ **gracz.kolor**);
  }
}
``` w JS nie można po prostu napsiać **kolor** zamaist **gracz.kolor** jak w c++?
0

this.color

0
Patryk27 napisał(a):

this.color

Z tym this radzę uważać bo potem można spędzić długie godziny szukajć babola :) ==> https://jsbin.com/fubeteyiho/edit?js,console,output

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1