Jak zamknąc okno. POlitykaw prywatności

0

Szukam szukam i nic.

CHodzi mi o zamkniecie strony w przypadku, gdy ktos nie zgadza sie z polityką prywatności.

można to zrobic tak, ale chyba nie da się zamknąć okna, które nie było otwarte przez function openWin
https://www.w3schools.com/jsref/met_win_close.asp

W moim przypadku chodzi o to,że wchodzę na stronę, pojawia sie czy zgadzam sie z polityka prywatności, mogę się zgodzić i tu nie ma problemu. Jeśli się nie zgodzę otwieram politykę prywatności w nowym oknie, czytam i coś mi nie pasuje, więc naciskam przycik nie zgadzam się, wówczas okno z trescią strony głównej zamyka się.

0

Nie wiem, czy możesz zamknąć tab, ale popularna technika jest przekierowanie do tzw. referera, czyli na stronę, z której ktoś przyszedł lub po prostu na google.com. Co do referera to chyba tez są pewne ograniczenia ze względu na prywatność użytkownika. Nie zawsze możesz wiedzieć skąd user przyszedł.

Wszystko to co napisałem wyżej, to wielkie CHYBA, bo takich rzeczy nie robi się codziennie, wiec nie pamietam i zawsze to googluje.

0

Dzieki za odp. Chyba nie jest to konieczne, ale dobrze wiedziec :)

0

Nie da się skryptem zamknąć okna, które nie zostało skryptem otwarte.

0

no tak, do tego juz doszedłem. A czy da się np dodac klase, która po prostu zmieni tresc na stronie. tzn cała tresc bedzie display:none, a bedzie widoczny tylko jeden div z trescią nie wyrqziłes zgody, nie możesz przeglądac strony??

0

Jeśli to ma być rozwiązanie dla "plebsu" :D - to zrób zwykłe przekierowanie, ludzie którzy są bardziej kumaci wejdą w źródło strony i tyle. Nie cackaj się w jakieś ukrywanie. Swoją drogą jeśli robisz to dla siebie i jest to Twój produkt z którego czerpiesz/chcesz czerpać hajs - to zrób to tak by było wygodne dla użytkownika. Ja np. gdy widze info o tym by wyłączyć adblocka po prostu zamykam stronę i więcej na nią nie wchodze, podobnie jak jakieś artykuły z paywallami, których 75% dalszej części jest dostępne po wysłaniu smsa czy nabyciu konta premium.

0

To tylko teoretyzowanie. Być mze nigdy nigdzie to nie będzie uzyte.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1