Użycie lightbox2

0

Jest taki skrypt do galerii (lightbox2) jego example uprościłem i wrzuciłem tu:

lightbox2-master/examples/index2.html

Jak kliknie się w fotę to jest okienko ze zdjęciem mniejsze i działa to.

Podpiąłem to u siebie na blogu.

do galerii zdjęć (nie mapa pogodowa) galeria zdjęć i nie działa
popoup się nie odpala.

przepiąłem mu plik JS, i CSS:

i mam oczywiście te obrazki z images

Ścieżki są ok. Sprawdziłem. A wciąż nie działa.
To co robię źle? o?

Podpięcie u mnie w kodzie:

foreach ($files as $klucze => $walenie) {
                                        $nazwafinal = $sciezak.$walenie;
                                        $obra = '<a class="example-image-link" href="'.$nazwafinal.'"><img data-lightbox="example-1" src="'.$nazwafinal.'" height="250px" width="100%"  alt="'.$walenie.'" /></a>';
                                                    ///$fociaki.=$walenie;
                                        $fociaki.=$obra;
                                    }

EDYT://

Dla potomnych, bo link do bloga wywalam :>
brakuje flagi data-lightbox="example-1" w kotwicy, gdzie nazwa musi być powiązana z flagą w img.

1

Skrypt <script src="lightbox.js"></script> ma być dodany na samym końcu strony, zaraz przed zamknięciem body, albo chociaż za obrazkami. Natomiast u Ciebie jest dodany w środku strony przed obrazkami.

0

dawałem go w indexie na samym końcu ... i nic nie zmienia. zobacz teraz

przeniosłem go testowo bliżej obrazków i też nic nie zmienia :( teraz znowu dałem na końcu strony i nic

0

Coś w tym może być ;)
Dodaj css w head, a skrypty js/jquery pod koniec body, jquery jako pierwsze.

0
czysteskarpety napisał(a):

Coś w tym może być ;)
Dodaj css w head, a skrypty js/jquery pod koniec body, jquery jako pierwsze.

To mam przenieść JS/JQ z head... pod koniec body?

1

Do obrazków musisz dodać data-lightbox np:

<a href="images/image-1.jpg" data-lightbox="image-1" data-title="My caption">Image #1</a>

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1