[NODEJS] bitbay-api-node problem z przypisaniem do zmiennej

0

Witajcie,
Mam problem z wykorzystaniem biblioteki z repozytorium npm https://www.npmjs.com/package/bitbay-api-node.
Mój kod:

var BBA = require('bitbay-api-node');

var api = new BBA();
 
var pln = api.orderbook('BTC-PLN'); //ta metoda drukuje mi w konsoli orderbook

console.log(pln); //zmienna pln niestety jest undefined

Problem polega na tym że wykonanie metody api.orderbook drukuje w konsoli informacje, ale niestety chyba nic nie zwraca dlatego że zmienna pln jest undefined. Pytanie czy ja robię coś źle czy to po prostu ma tak działać?
https://github.com/BitBayAPI/bitbay-api-node/blob/master/lib/rest.js -tutaj jest definicja całej klasy oraz metody orderbook (return w złym miejscu?)

Proszę o pomoc.

0

Prawdopodobnie masz jakiś błąd. W takim przypadku metoda orderbook loguje tylko error na konsoli i nic nie zwraca (a właściwie zwraca tylko to co zwraca console.error), stąd pln masz undefined.

0

Nie dostałem żadnego błędu, wręcz przeciwnie w console.log dostałem oczekiwanego orderbooka, a chciałem jeszcze go przypisać do zmiennej. Jeśli u Ciebie ta metoda zwraca error to proszę skopiuj go tutaj bo ja nie mam takiego.

Edit: Instrukcja która wkleiłem powyżej to jest mała cząstka z większej całości, może ja popełniłem błąd kiedy ją skracałem (większa całość ma jeszcze odwołanie do metod prywatnych apikey secret itp.) nie wklejałem całości. Na pierwszy rzut oka wydaje mi się w porządku co najmniej pod kontem zwracania poprawnej wartości orderbook do console.log, ale na wszelki wypadek jutro ją sprawdzę (teraz odpisuje na wiadomość z smartfona bez warunków do połączenia się z IDE)

1

Po prostu biblioteka nie zwraca żadnej wartości (callbackiem, Promisem) :) Jest fork gdzie ktoś to poprawił: https://github.com/krystiangw/bitbay-api-node/commit/660d112c02b3cebf8be50f24686407dff0411337

W poważniejszych projektach raczej unikaj takich mało popularnych paczek.

0

Dzięki kolego. Nie znam dobrze technologii nodejs, ale domyślałem się że jest coś nie tak z tą biblioteką. Swoją drogą autorzy nieźle tutaj namieszali dlatego że na początku swojego kodu chciałem wydrukować to co zwraca ta metoda, kontrolnie. Nie sądziłem że to metoda drukuje, myślałem że console.log wynika z mojego kodu. String jest dość długi wartość undefined widniała na samej górze, zanim zorientowałem się że to nie mój console.log to minęło sporo czasu, a ja próbowałem już robić coś ze zmienną która nie zawierała wartości. Szkoda. Dziwi mnie to tym bardziej że istnieje duże grono społeczności do tego api na gitterze i nikt o tym nie napisał :-)

Biblioteka od tak długiego czasu leży w repozytorium bez żadnej poprawki (sic!)

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1