Pobranie tabeli i wstawienie jej do strony

2015-03-29 11:37
Pijany Krawiec
0

Czesc chcialbym dowiedziec sie jak pobrac tabele i wstawic ja do strony za pomoca javascriptu. Dzieki wielkei z gory.

Pozostało 580 znaków

2015-03-29 13:45
0

Że niby co?


Pozostało 580 znaków

2015-03-29 14:19
Krzywy Samiec
0

Chcialbym pobrac tabele wczesniej utworzona wczesniej utworzona. A w stronie glownej bedzie na przyklad przycisk 'pobierz tabele' i przy nacisnieciu pojawi sie tabela wczesniej utworzona w jakims divie na przyklad. Bez zadnych podstron.

Pozostało 580 znaków

2015-03-29 14:46
0

Gdzie wcześniej utworzoną, w jaki sposób?
Wciąż nie mam pojęcia o co Ci chodzi.


Pozostało 580 znaków

2015-03-29 15:16
Krzywy Samiec
0

Chociazby w html. Cos na zasadzie dzialania load() w jquery. Wczytalem juz tabelke z osobnego pliku bez wchodzenia w link, lecz jak dokonac do funkcji load click? Tak zeby po wcisnieciu guzika zadzial funckja load()?

Pozostało 580 znaków

2015-03-29 17:49
0

Dopóki jasno i zrozumiale nie napiszesz o co Ci chodzi, to masz małe szanse na pomoc.


To smutne, że głupcy są tak pewni siebie, a ludzie mądrzy - tak pełni wątpliwości. Bertrand Russell

Pozostało 580 znaków

2015-03-30 09:46
0
<table id=ukryta_tabelka style="display: none;"><tr><td>...</td></tr></table>
<button onclick="document.getElementById('ukryta_tabelka').style.display='block';">pokaż tabelkę</button>

Tyle wystarczy


Pozostało 580 znaków

2015-03-30 10:01
Zimny Szczur
0

Zrobilem to wlasnie w podobny sposob, ale rowniez przy uzyciu jquery load(). Problem kolega na tym, ze pozycje tabel sa z gory ustalone. Tabela 1 ma div 1, tabela 2 ma div 2 i tak dalej i tak dalej, czyli odgornie maja ustawiona pozycje jesli bede chcial wyswietlic wszystkie naraz. A chcialbym zrobic tak, zeby tabele ustawialy sie wedlug aktualnej pozycji. To znaczy, jesli nacisne na przycisk, zeby otworzyla sie tabela nr.2 to niech ustawi sie na wolnym miejscu, czyli na div 1, bo dokument jest pusty. A jesli zalozmy bylyby juz 3 tabele, to niech tabela nr.2 ustawi sie w div 4, bo tam jest wolne miejsce. Po prostu zeby zczytywala aktualne wolne miejsce i tam sie pojawiala.

Pozostało 580 znaków

Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0