Sprawdzanie słów po literze

0

mam taki kod:

int main(void){

  int t=0,x=5;
  char tab[100];

  printf("numbers of words: ");
  scanf("%i", &t);
  for(int i=0;i<t;++i){
    printf("give me a word: \n");
    printf("; ");
    scanf("%s", tab);
    printf("%s", tab);
  }
  return 0;
}

I nie wiem jak moge sprawdzac podane slowo po literze ? probowalem petle for, ale nie wychodzi bo gdy do printf albo scanf dam "[i]" obok taba to zle.

0
_user napisał(a):

I nie wiem jak moge sprawdzac podane slowo po literze ?

Nie do końca rozumiem o co pytasz. Chcesz pojedyńczo wyświetlać każdy znak z podanego słowa?

x = strlen(tab);
for (int j=0;j<x;j++) {
  printf("%c", tab[j]);
} 

EDIT: Oczywiście zamiast printf("%s", tab[j]); powinno być printf("%c", tab[j]);

0
#include <stdio.h>
#include <stdlib.h>
#include <string.h>

int main(void){

  int t=0,x=0;
  char tab[100];

  printf("numbers of words: ");
  scanf("%i", &t);
  for(int i=0;i<t;++i){
    printf("give me a word: \n");
    printf("; ");
    scanf("%s", tab);
    x=strlen(tab);
    for(int i=0;i<x;++i)
      printf("%s", tab[i]);
  }
  return 0;
}

nie ok, nic nie wyswietla oprocz komunikatu o naruszeniu pamieci.

0
#include <stdio.h>
#include <stdlib.h>
#include <string.h>

int main(void){

  int i,t=0,x=0;
  char tab[100];
    printf("give me a word: \n");
    printf("; ");
    scanf("%s", tab);
    x=strlen(tab);
    for(i=0;i<x;++i)
      printf("%c\n", tab[i]);

  return 0;
}

Mój pierwszy program w C XD

0

zamiast s trzeba bylo c... przegladalem dokumentacje scanf myslalem ze moze o to chodzi a to o printf, nie pomyslalbym, dzieki :D

0

Tak to jest, jak się nie kompiluje kodu. :-) Przepraszam za zamieszanie.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1