Paczka MySQL do Dev CPP.

0

witam,gdzie mogę pobrać paczkę do dev cpp (mysql)?
wpisywałem w necie ale nie mogę znaleźć

0
spartanPAGE napisał(a):
  1. Usuń dev-cpp
  2. Czytaj https://dev.mysql.com/doc/connector-cpp/en/

mi chodzi o paczkę do deva tamto nie działa nie czyta liba

0

Masz usunąć deva bo to stare narzędzie z nieaktualizowanym kompilatorem ( z tego co wiem nie jestem żadnym c++'usowcem)
Ściągnij sobie code block lub coś cięższego visual studio

0
Miły Adolf napisał(a):

Masz usunąć deva bo to stare narzędzie z nieaktualizowanym kompilatorem ( z tego co wiem nie jestem żadnym c++'usowcem)
Ściągnij sobie code block lub coś cięższego visual studio

tylko ta gra którą mam jest pod dev cpp i nie da rady skompilować na innym kompilatorze

0

niby dlaczego sie nie da? jaki jest konkretny powod?

0
fasadin napisał(a):

niby dlaczego sie nie da? jaki jest konkretny powod?

błędy podczas kompilacji

0

to sie je poprawia i dziala.

0

Do MySQL polecam zeos.lib
Przy okazji ściągnij nowego DevCpp 5.11

0
_13th_Dragon napisał(a):

Do MySQL polecam zeos.lib
Przy okazji ściągnij nowego DevCpp 5.11

przy nowym devie jest problem z mingw i gcc

0

Jaki problem?

0

tak samo teraz zainstalowałem tego deva 5.11 to nawet nie widzi include
wszystko ladnie dodalem a tu ....
Dev-Cpp 5.11\include\libxml\encoding.h [Error] libxml/xmlversion.h: No such file or directory

0

Czy odinstalowałeś starego Dev'a?
Czy kazałeś usunąć pliki konfiguracyjne podczas instalacji?

0
_13th_Dragon napisał(a):

Czy odinstalowałeś starego Dev'a?
Czy kazałeś usunąć pliki konfiguracyjne podczas instalacji?

tak wszystko zrobiłem przez panel sterowania
tzn zostal folder dev cpp i tam jakies templates etc

0

Wszystkie package musisz zainstalować od początku: http://sourceforge.net/projects/devpaks/files/libxml2/

0
_13th_Dragon napisał(a):

Wszystkie package musisz zainstalować od początku: http://sourceforge.net/projects/devpaks/files/libxml2/

zainstalowałem dalej nie widzi
Dev-Cpp 5.11\Dev-Cpp\include\libxml\encoding.h [Error] libxml/xmlversion.h: No such file or directory

0

oczywiście
user image

0

Zrobiłeś restart po instalacji?
Sprawdziłeś ustawienia -I?

0
_13th_Dragon napisał(a):

Zrobiłeś restart po instalacji?
Sprawdziłeś ustawienia -I?

tak resetowałem
-I a gdzie to jest?

0

820efe1f08.png

0
_13th_Dragon napisał(a):

820efe1f08.png

to tak mam

0
  1. Odinstaluj Dev-Cpp
  2. Wywal folder z Dev-Cpp
  3. Restart
  4. Zainstaluj Dev-Cpp
  5. Restart
  6. zainstaluj libxml2 za pomocą Dev-Cpp - żadnych ręcznych cudów.
    Dopiero odpalaj.
0
_13th_Dragon napisał(a):

Odinstaluj Dev-Cpp

  1. Wywal folder z Dev-Cpp
  2. Restart
  3. Zainstaluj Dev-Cpp
  4. Restart
  5. zainstaluj libxml2 za pomocą Dev-Cpp - żadnych ręcznych cudów.
    Dopiero odpalaj.

dobra dziala ale jest problem bo teraz nie widzi libow
(.text+0x1799): undefined reference to `luaopen_base'

0

i co mam yrobic w takiej sztuacji_

0

zainstalować lua

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1