Android Studio - błąd przy próbie kompilacji

0

Dzień dobry, chciałem zacząć naukę w Android Studio(2.2.2), lecz przy próbie kompilacji dostaję error:

Error:Execution failed for task' :app:processDebugResources'. > com.android.ide.common.process.ProcessException: Failed to execute aapt

Szukałem w internecie, lecz rady znalezione tam (clean project oraz rebuild project) nie pomogło. Nie mam żadnych warningów, próbowałem zmieniać 'Build Tools Version' oraz 'Android Plugin Version' również nie pomogło. Proszę o pomoc!

0
Wielki Krawiec napisał(a):

Dzień dobry, chciałem zacząć naukę w Android Studio(2.2.2), lecz przy próbie kompilacji dostaję error:

Error:Execution failed for task' :app:processDebugResources'. > com.android.ide.common.process.ProcessException: Failed to execute aapt

Szukałem w internecie, lecz rady znalezione tam (clean project oraz rebuild project) nie pomogło. Nie mam żadnych warningów, próbowałem zmieniać 'Build Tools Version' oraz 'Android Plugin Version' również nie pomogło. Proszę o pomoc!

Wklej snipetta z build.gradle.

Sprawdź czy masz pobrane najnowsze wersje podstawowych narzędzi dla Androida.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1