Jaki program do pisania w php notepad najlepszy?

1

Elo, jaki program polecicie? Obecnie uzywam notepada.
A wy jakich uzywacie?

0

Zobacz Atoma

0

Atom całkiem przyjemny.

0

vi

0

Jak jesteś daltonistą i nie potrzebujesz automatycznego uzupełniania funkcji/podpowiedzi, ani żadnych pluginów, no to notepad najlepszy.

2

phpstorm

0

st3 nikt nie wymieni? :P

0

Notepad++, Codelobster (polecam - darmowa wersja niekomercyjna)

0

jak pisać o notepadzie to warto wspomnieć o jego wtyczkach: emmet, snippets, compare, brackets lite, code aligment, jstool, php autocompletion, explorer i inne ;)

0

Jedyny słuszny phpstorm

0

Ostatecznie albo będziesz używać phpstorma, albo złapiesz Vima tudzież Emacsa, ale do tego pewnie jeszcze nie aż tak krótka droga.

1

PHPStorm niby fajny, ale oparty na mulastym IntelliJ.
Osobiście wolę NetBeans, przynajmniej otwarcie menu kontekstowego nie zacina się jak na IDE opartych na IntelliJ, a jedyne czego mu brakuje to wsparcia dla markdown.

0
GThoro napisał(a):

PHPStorm niby fajny, ale oparty na mulastym IntelliJ.
Osobiście wolę NetBeans, przynajmniej otwarcie menu kontekstowego nie zacina się jak na IDE opartych na IntelliJ, a jedyne czego mu brakuje to wsparcia dla markdown.

PHPStorm nie muli. Przynajmniej mi. Wręcz mam wrażenie, że jest dużo szybszy. Ktoś porównanie szybkości między PHPStormem a NetBeansem właśnie i PHPStorm wypadł lepiej. Sam nie sprawdzałem więc też nie biorę tego za pewnik.

Ogólnie polecam PHPStorm.

0

trochę długo się ładuje, ale mulenia również nie zauważyłem, do podręcznego edytowania N++ i pluginy też wystarczy

0

Najlepszy i najbardziej intuicyjny jest wedug mnie Sublime Text.

0

PHPStorm jest płatny, czy się mylę?

1

PHPstorm jest niestety mocno płatny, dlatego ja przerzuciłem się swego czasu na VS code. Na moje potrzeby wystarcza. Są taski, jest debug mode, idzie wyżyć. :-)

0

A przy okazji, znacie jakiś sposób, żeby puścić php z debuggerem na VisualStudio? Bo nie udało mi się tego ogarnąć. Oczywiście zależy mi na całym IntelliSensie :)

0

Geany, Visual Studio Code

0

Też szukałem edytora do PHP-u i Visual Studio Code wydaje się najbardziej rozsądnym wyborem - jak dla mnie.

0

Jeśli się jest studentem albo ma się odpowiednie zasoby gotówki to jednak tylko phpStorm. Bezkonkurencyjny jest. Aczkolwiek niewielkie projekty i w CS Code można całkiem fajnie tworzyć. Wszystko zależy od potrzeb.

0

To jest dobre i nie muli tak jak te napisane w Javie.
https://www.kdevelop.org/

0 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 0