Powershell i Exit Code dla CMD

0

Potrzebuję pomocy w uzyskaniu exit code dla CMD po operacji w Powershellu

Mam takiego jednolinijkowca
%MOUNTED% - zdefiniowane
%UPDATESPATH%\ - zdefinowane
%%i - pobiera dane z pętli w cmd

powershell -command "& { Add-WindowsPackage -Path "%MOUNTED%" -PackagePath "%UPDATESPATH%%%i" -PreventPending ; Write-Host “ErrorLevel: $LASTEXITCODE" } "

Zawsze wyświetla 0.

Podejrzenie pada na to że exit cody są dla plików wykonywalnych, ale ja specjalnie nie chcę tworzyć dodatkowych plików, tylko ogarnąć to w jednej linijce... i jednym pliku

0

Dla cmdletów, jeżel chcesz sprawdzić, czy się powiodły, możesz użyć $?.

0

Doczytałem się że $? zwraca** true** lub** false** a mi zależy na
0 lub 1
gdyż dalej stosuję IF %ERRORLEVEL% EQU 0 set itd

0

No to zrób sobie ifa, w którym będziesz zwracał, 0 dla true i -1 dla false -,-

0

Jak napisałeś dla cmdletów zwraca a czy ogarnie moje wywołanie z CMD? i jak zapytać o $?

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1