API do współrzędnych geograficznych

0

Witam,
chcę stworzyć aplikację, w której na podstawie danego adresu będę generował mapę. Problem w tym, że potrzeba współrzędnych geograficznych. Niestety nigdzie nie mogę znaleźć strony wraz z api, na której zostaną wygenerowane współrzędne geograficzne konkretnego adresu.

1

Jest i nazywa się google xd https://developers.google.com/maps/documentation/geocoding/intro

PS. Jak trzeba szukać by tego nie znaleźć?

0
Dregorio napisał(a):

Jest i nazywa się google xd https://developers.google.com/maps/documentation/geocoding/intro

PS. Jak trzeba szukać by tego nie znaleźć?

XD, Nie wiem, ale dzięki

0

Musisz mieć tak konto, własny token do API i masz tam pół roku za darmo. Korzystałem z tego API i jest fajna biblioteczka do Javy i wielu innych języków. Potem niestety drogo to API kosztuje jak dla osoby fizycznej.

0

@NeutrinoSpinZero: a to nie jest tak, że jest darmowe do iluś tam uderzeń do API per dzień?

0

Wg https://developers.google.com/maps/documentation/geocoding/usage-and-billing każde zapytanie kosztuje:

MONTHLY VOLUME RANGE (Price per REQUEST)

0–100,000 |100,001–500,000 | 500,000+
---------------- | -------------------
0.005 USD per each | 0.004 USD per each | Contact Sales for volume pricing
(5.00 USD per 1000) | (4.00 USD per 1000) | .

ale co miesiąc dostajesz kredyt do wydania na wszystkie usługi Google Maps

For each billing account, for qualifying Google Maps Platform SKUs, a $200 USD Google Maps Platform credit is available each month, and automatically applied to the qualifying SKUs.

Jak się zmieścisz w kredycie (pomaga ustalenie dziennych limitów) to masz za darmo.

0
Delor napisał(a):

Wg https://developers.google.com/maps/documentation/geocoding/usage-and-billing każde zapytanie kosztuje:

MONTHLY VOLUME RANGE (Price per REQUEST)

0–100,000 |100,001–500,000 | 500,000+
---------------- | -------------------
0.005 USD per each | 0.004 USD per each | Contact Sales for volume pricing
(5.00 USD per 1000) | (4.00 USD per 1000) | .

ale co miesiąc dostajesz kredyt do wydania na wszystkie usługi Google Maps

For each billing account, for qualifying Google Maps Platform SKUs, a $200 USD Google Maps Platform credit is available each month, and automatically applied to the qualifying SKUs.

Jak się zmieścisz w kredycie (pomaga ustalenie dziennych limitów) to masz za darmo.

Ktoś wie jak ustawić te dzienne limity?

0

Na podlinkowanej stronie:

To view or change daily billable limits for the Geocoding API, do the following:

  1. Go to the Geocoding API Quotas page in the Google Cloud Platform Console.
  2. From the projects list, select a project.
  3. In the Requests section, on the Requests per day line, click the edit icon, then enter the preferred total billable daily quota, up to the limit (if any) specified by Google.
0

żadnego konto nie jest potrzebne do Google Maps API
https://developers.google.com/chart/interactive/docs/gallery/map

weż looknij na przykład, nie podajesz tu danych żadnych, skopiuj sobie przykład i i działa , testowałem kilkarazy

0

Można też OpenStreetMap za darmo ;)

0

Jak potrzebujesz geocoding to możesz użyć tego: https://github.com/graphhopper/graphhopper , tu dokumetnacja https://docs.graphhopper.com/#operation/getGeocode
Wykup usługę albo postaw na swojej instancji

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1