[PHP] problem z header i sesjami

0

Na początku dodam, że pliki zostały przeniesione z hostingu home.pl na serwer dedykowany. Na home działało OK wszystko.

Mam problem z trzymaniem sesji po wykonaniu header.
Zasada jest taka:
Użytkownik wpisuje komentarz, w php sprawdzam czy jest POST:

<?php
if(isset($_POST['add_comment']) && session_check()==1)
?>

i w tym są inne warunki sprawdzające. Ale to nieważne. Gdy już dochodzę do momentu przekierowania, do sesji wrzucam komunikat poprawności dodania, a następnie robię header:

<?php
$_SESSION['add_comment_info']=1;
header("Location: ".BASEURL."country/".sqlesc($_POST['country_id'])."/".$arr['url_name']."/comments");
exit;
?>

Problem w tym, że ta zmienna sesyjna się nie zachowuje.
Czy mam na dedyku jakoś źle skonfigurowane php? Nie mam pojęcia dlaczego tak się dzieje.

0

A wiesz że w każdym pliku trzeba wałkować session_start() i nie spowoduje to restartu tej sesji, lecz załaduje tablicę $_SESSION do skryptu i umożliwi jej edycję. Uważam że problem nie jest też powiązany z użyciem headera, ponieważ tablica sesji jest przechowywana na serwerze. Klient ma tylko cookie z ID swojej sesji.

0

zdaje się jest coś takiego jak session.autostart czy coś w tym stylu i wtedy nie trzeba nawet session_start dawać
więc jeśli tak miałeś na localu i ci wszystko działało to teoretycznie można uznać że tak - masz złą konfigurację na dedyku

0
gfdfgdf napisał(a)

masz złą konfigurację na dedyku

To podaj mi skrypt który wymaga włączenia session.autostart. Nie trzeba się bawić tylko konsekwentnie startować sesję w każdym dokumencie.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1