PHP/MySQL - Problem z aktualizacją komórki

0

Witam
Chciałbym na początku zaznaczyć, iż jestem początkujący w php i mysql, więc proszę o wyrozumiałość.
Mój problem problem polega na tym, że wyświetlam dane w postaci tabeli z bazy danych i gdy próbuję zmienić jakąś komórkę np. z hasłem użytkownika po kliknięciu określonego przycisku to zamiast zmieniać tą treść to po prostu czyści tą komórkę. Próbowałem już chyba wszystkiego i nie mogę znaleźć rozwiązania :( Oto kod:

<?
$user = mysql_query("SELECT * FROM `users` where login='Administrator'");
?>
 
<table border="1" width="450">
<tr>
<td> Login </td>
<td> Hasło </td>
<td> Powtórz hasło </td>
<td> Zmiana danych </td>
</tr>
 <?
 
while($dane = mysql_fetch_array($user)) 
		{	
?>
<tr> 
<td> <? echo $dane['login']; ?> </td> 
<td> 
<form action="index.php" method="POST">
<input name="haslo" type="text" value="<? echo $dane['haslo']; ?>" />
</form>  
</td>
<td> 
<form action="index.php" method="POST">
<input name="rehaslo" type="text" value="<? echo $dane['haslo']; ?>" />
</form>  
</td>
<td> 
<form action="index.php" method="POST">
<input name="zmien" type="submit" value="Zmień" />
</form>  
</td>
</tr>			
<?			
}	

if (isset($_POST['zmien']))
{
$wynik = mysql_query("UPDATE `users` SET `haslo`='".$_POST['haslo']."' WHERE `login`='Administrator'");    // zmiana komórki w kolumnie haslo o określonej nazwie użytkownika (rekord), użytkownik wpisuje haslo w formularzu w polu haslo
}	
?>
</table>
</div>

Z góry dzięki za jakąkolwiek pomoc!

0

Od wczoraj nie tykam kodu, który używa przestarzałych metod korzystania z MySQL.
A najbalniejsze debugowanie robiłeś? Może $_POST['haslo'] jest puste?

0

Jest puste...
mysql_fetch_array !!

1

Każdy input trzymasz w osobnym formularzu :|
Jeden formularz grupuje wiele pól.

Marcin.Miga napisał(a)

Jest puste...
mysql_fetch_array !!

Co Ty pieprzysz?

0

Wielkie dzięki Demonical Monk! Zadziałało. Myślałem, że jak użyję jednego formularza w tabeli to będzie mi się rozwalać, jednak nie. Jeszcze raz dzięki.

0

I poczytaj o PDO oraz SQL Injection. Twój kod jest niebezpieczny, ktoś potencjalnie może rozsadzić bażę.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1