Jak zrobić, żeby można było przez skrypt pingować do google strony

0

Mam taki problem napisałem skrypt, który automatycznie pinguje strony przez
http://www.google.com/webmasters/sitemaps/ping?sitemap=http://adres_url
Jak w normalny sposób wejdziecie na tą stronę to się wam wyświetli wpis, że strona jest dodana, ale jak zrobicie w pliku HTML ramkę

<iframe src="http://www.google.com/webmasters/sitemaps/ping?sitemap=http://www.wp.pl" height="100"></iframe>

to już się nie spinguje i teraz moje pytanie jak ten problem rozwiązać.

Według mnie najlepszym rozwiązaniem było by, żeby ten skrypt otwierał strony do zpingowania w odzielnej karcie tylko jak zrobić wywołanie do java script, który by z pętli pobierał strony i wyświetlał je w nowym oknie.

0

Nie wiem po co Ci takie coś, ale jeżeli tylko dla siebie:

  1. używając starej przeglądarki - strona w ramce zadziała
  2. zmusić przeglądarkę do ignorowania X-Frame-Options => SAMEORIGIN

A jeżeli to ma być jakieś publiczne narzędzie to:

  1. nie umiesz zrobić pętli for czy wpisać "open new tab javascript" w Google?
  2. otwieranie zakładek w pętli i tak zapewne nie zadziała - popup blocker coś takiego zablokuje najpewniej (no chyba, że jednak robisz dla siebie i wyłączysz całkowicie blokadę popupów)

A może lepiej to zrobić po stronie serwera? (Choć pewnie dostaniesz bana od Google za dużo zapytań)

0

Jeżeli chodzi o pętle to zrobiłem, ale jak jest np. 10 stron to się 10 zakładek otworzy, a jak zrobić, żeby się np. 10 stron spingowało, a się tylko jedna zakładka otworzyła.

  1. zmusić przeglądarkę do ignorowania X-Frame-Options => SAMEORIGIN

A da to się np. z poziomu skryptu zrobić.

0

Można otwierać stronę w popupie i nadać mu nazwę. Potem otwierać (po interwale np. 3 sekundy) kolejną stronę - używając tej samej nazwy popupa (zastąpi Ci to istniejącą stronę w popupie).

Drugiego się nie da - to kwestia konfiguracji przeglądarki, większość nie pozwoli pewnie tego wyłączyć.

0

Możesz mi powiedzieć jak to zrobić.

0

napisz co konkretnie i pokaż co już masz

0

W sumie to nic nie mam

0

a co pytasz też nie wiesz?

0
tomi001 napisał(a)

Jak zrobić, żeby w jednej karcie strona się przeładowywała.

dzek69 napisał(a)

pokaż co już masz

tomi001 napisał(a)

Jeżeli chodzi o pętle to zrobiłem

właśnie to pokaż

0

Pokaże ci, ale znając ciebie nie pochwalisz tego

	while ($pobierz_url2 = mysql_fetch_array($pobierz_url) ) {
	    if ( okresl_polozenie($pobierz_url2[0],"http://") == true) {
	    $strona = "http://www.google.com/webmasters/sitemaps/ping?sitemap=" . $pobierz_url2[0];
	    print ("
	    <script>
	      window.open('$strona');
	      
	      </script>
	      ");
	      print $pobierz_url2[0];
	      //print("<iframe src=\"http://www.google.com/webmasters/sitemaps/ping?sitemap=$pobierz_url2[0]\" height=\"100\"></iframe>");
	      

	    }
	    
	    
	}
0

i to Ci działa? w jakiej przeglądarce? przecież każda przeglądarka zablokuje takie coś :P

Ja myślałem, że jesteś na etapie pracy po stronie klienta, a ty mieszasz php z javascriptem..

0

Nie zablokowała.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1