Wrzucenie projektu laravel na VPS.

0

Witam,

Mam VPS na którym zainstalowałem VestaCP i teraz chciałbym na jedno z kont wrzucić projekt w laravel.
Dostęp do SSH mam itp., ale jak wiadomo w laravel jest problem z public i nie można tego wrzucić jako zwykłą stronkę w php.
Zna może ktoś jakiś poradnik lub wie jak to zrobić?

0

Zainstaluj sobie Apache2 lokalnie na komputerze, poćwicz z konfiguracją tak by strona uruchamiała się pod adresem "http://localhost". Jak bedzie działać to tak samo zrób na VPS.
A co do folderu "public: to w konfiguracji Apache2 ustawiasz który katalog jest głównym katalogiem. Mozesz ustawić go na ten "public".

0

Tutaj masz chyba wszystko co w większości przypadków możesz potrzebować, przy stawianiu Laravela na VPSie.

http://devmarketer.io/learn/deploy-laravel-5-app-lemp-stack-ubuntu-nginx/

0
Hagefid napisał(a):

Zainstaluj sobie Apache2 lokalnie na komputerze, poćwicz z konfiguracją tak by strona uruchamiała się pod adresem "http://localhost". Jak bedzie działać to tak samo zrób na VPS.
A co do folderu "public: to w konfiguracji Apache2 ustawiasz który katalog jest głównym katalogiem. Mozesz ustawić go na ten "public".

Jakbym nie zainstalował laravela na localu to bym na pewno nie chciał instalować go na VPS. :)
Tylko troszkę różni się instalacja tu i tu przez VestaCP.

0

Ja już nie mam pomysłu na to po przeglądnięciu całego internetu:

 [Thu Mar 02 00:06:59 2017] [error] [client 185.84.136.135] PHP Warning:  Unknown: open_basedir restriction in effect. File(/home/admin/web/domena.pl/app/public/index.php) is not within the allowed path(s): (/home/admin/web/domena.pl/public_html:/home/admin/tmp) in Unknown on line 0
[Thu Mar 02 00:06:59 2017] [error] [client 185.84.136.135] PHP Warning:  Unknown: failed to open stream: Operation not permitted in Unknown on line 0
[Thu Mar 02 00:06:59 2017] [error] [client 185.84.136.135] PHP Fatal error:  Unknown: Failed opening required '/home/admin/web/domena.pl/public_html/app_app/index.php' (include_path='.:/usr/share/php:/usr/share/pear') in Unknown on line 0
    

Wrzuciłem na hosting obok public_html całą aplikację w laravel. Folder app. W public_html stworzyłem ścieżkę do folderu app pod nazwą app_app.
Również dodałem plik .htaccess o zawartości:

 <IfModule mod_rewrite.c>

    RewriteEngine On 
    RewriteCond %{REQUEST_URI} !^/visitsoft_app/ 
    RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f 
    RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d 
    RewriteRule ^(.*)$ visitsoft_app/$1 
    RewriteRule ^(/)?$ visitsoft_app/index.php [L]

</IfModule>

No i teraz zamiast wszystko działać tak jak powinno mam taki błąd chociaż według tego:
https://laravel.io/forum/03-06-2015-how-to-setup-laravel-5-in-shared-hosting/?page=1
wszystko jest na 100% ok.

Nie wiem o co chodzi z tym: "Unknown: open_basedir restriction in effect", ponieważ zmieniłem to według znalezionych propozycji w internecie na różne sposoby i niestety cały czas ten sam błąd.

0

Nie ważne działa. Trzeba pozmieniać ścieżki w pliku apache2.conf

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1