Jak słuchać radia ESKA na Winampie, Screamer Radio, RadioSure, itd. po zmianach 29 września 2017

0

Linki wklejasz na swoim koncie tunein a nie w odbiorniku.Nie licz na to,że stacje ZPR pojawią się dla wszystkich na tunein podobnie jak nie ma ich na vtuner.Właśnie po to kolega pidev udostępnił swoje linki by można było z nich korzystać na swoich kontach,odtwarzaczach.Nie mam żadnego odbiornika z tunein więc nie wiem czy rzeczywiście nie można tam dodawać własnych strumieni.Większość producentów korzysta z platformy vtuner z dodatkiem interfejsu wifiradiofrontier i nie ma żadnego problemu z dodawaniem własnych linków,Wyjątkiem są odbiorniki Medion ale to już inny temat.

0

Mam konto w TUNEIN nic tam nie da wkleić, muszę czekać, na update PIONEER..............i tyle.

0

https://www.radiohost.pl/blog/jak-dodac-swoja-stacje-tunein/

0

Więc nic mi to nie da, nie będzie tych stacji radiowych w TUNEIN, nie będą tam działały, to i mi na wieża PIONEER X-HM36D nie ruszy , UPDATE PIONEER nic nie pomoże, nie będę tych stacji słuchał i tyle z tej ESKI, taki finał, naziemnie też tak nadają na FM, że nie dochodzi, nie będę tego słuchał i tyle . DAB+ nie ma, na satelicie też, zegnajcie kanały grupy ZRP z eteru. Nara.

0
radiomaniak napisał(a):

https://www.radiohost.pl/blog/jak-dodac-swoja-stacje-tunein/

można se dodać tam.................

0

Error 404, tak się dodaje ta stację w TUNEIN, podobnie wywala na nowa wieża PIONEER X-HM36D, przy słuchaniu wielu polskich stacji radiowych UNSUPPORTED STREAM,
na TV PANASONIC w tym TUNEIN, ERROR STREAM,
na komputerze w tym TUNEIN, wywala An error has occurred, please try again.
w nie których przypadkach prosi o jakieś hasła jak pisałem wcześniej,
jest to jedno wielkie G................, dam sobie z tym spokój.

0

Linki bezpośrednie ponownie działają.
http://radyjko.tk/stacja.url?id=12

0

Przy próbie włączenia na komputerze stacji radiowej VOX FM w TUNEIN w tej chwili prosi o jakieś nazwę użytkownika i hasło do witryny internetowej:
http://waw.ic.smcdn.pl,
i nic nie gra, potem wywala An error has occurred, please try again!
i cisza nic nie gra, wczoraj było ok zdaje się z rana,
więc co to jest w tym TUNEIN i kto tak robi w jakim celu, żeby ludzie nie słuchali, może ktoś odpowie?

Tylko kiedy te update będzie, interesuje mnie do wieża PIONEER X-HM36D..................czekam i nic nie ma!

Error 404, tak się dodaje ta stację w TUNEIN, podobnie wywala na nowa wieża PIONEER X-HM36D, przy słuchaniu wielu polskich stacji radiowych UNSUPPORTED STREAM,
na TV PANASONIC w tym TUNEIN, ERROR STREAM,
na komputerze w tym TUNEIN, wywala An error has occurred, please try again.
w nie których przypadkach prosi o jakieś hasła jak pisałem wcześniej,
jest to jedno wielkie G................, dam sobie z tym spokój.

Tylko kiedy te update będzie, interesuje mnie do wieża PIONEER X-HM36D..................czekam i nic nie ma!

Jeszcze stawiają w tym TUNEIN zabezpieczone serwery typu: http://waw.ic.smcdn.pl , z loginami i hasłami na niektórych stacjach radiowych,

że nikt nie posłucha i wywala: An error has occurred, please try again.

I można se słuchać........................ciszy lub Error Stream lub Unsupported Stream...........

0

Radio ZET tez nie działa, ani na wieża PIONEER X-HM36D, ani na TV Panasonic w tym TUNEIN..........

0

Jak tego słuchać?

Słuchać tego tylko co działa i co jeszcze nie wygasło.

0

Kiedy skończysz spamować?? Już wszystko zostało napisane co i jak należy zrobić,nikt za ciebie tego nie zrobi.

0
Słodki Bil napisał(a):

Przy próbie włączenia na komputerze stacji radiowej VOX FM w TUNEIN w tej chwili prosi o jakieś nazwę użytkownika i hasło do witryny internetowej:
http://waw.ic.smcdn.pl,

Użyj tego linku: http://radyjko.tk/stacja.pls?id=40

0
PiDev napisał(a):
Słodki Bil napisał(a):

Przy próbie włączenia na komputerze stacji radiowej VOX FM w TUNEIN w tej chwili prosi o jakieś nazwę użytkownika i hasło do witryny internetowej:
http://waw.ic.smcdn.pl,

Użyj tego linku: http://radyjko.tk/stacja.pls?id=40

Ale jak zrobić, żeby w TUNEIN poprawnie ten VOX FM grał w ogóle? Bo tylko on jakiś czas ruszał mi na wieża PIONEER X-HM36D?

0

Nie działa nic z tych poblokowanych kanałów z Radio ZET w tym TUNEIN i na tej wieża PIONEER X-HM36D.
Przedwczoraj dziwnym trafem ten VOX FM ruszał jakoś pół dnia na niej na tej wieża, ale zdechł i cisza......do tej pory, UNSUPPORTED STREAM.
Dziś patrzę ruszył ten VOX FM trochę ze stacji lokalnych co mam w TUNEIN z jednej pozycji, ale działa tylko na telewizorze TV Panasonic i komputerze w przeglądarce w oczywiście tym TUNEIN.
Na wieża nie działa i nic nie da zrobić. Pozostaje czekać na aktualizację do tej wieża od PIONEER, bo nic więcej chyba nie wskóram.
Ale jakim cudem przedwczoraj pół dnia bodajże działało ok?

0

I jak długo to podziała na tym telewizorze i w komputerze też nie wiadomo.....w tym TUNEIN.
Ktoś serwer postawi na tym TUNEIN zabezpieczony hasłami jak było wcześniej i też skończy słuchanie na telewizorze i komputerze też.
Nie dość, że na tej wieża PIONEER nie rusza wcale....

0

A ten PIONEER nie daje żadnego UDATE do tych wieży i do tego TUNEIN, takie wieże produkują i puszczają na rynek.............

0

Do Radia ZET, ktoś ma może dobry stream, bo nie działa mi na TV Panasonic szukam też do RMF24, RMF MAXX Podlasie, Radio AKADERA, Radio JARD 2,
bo na WSCHODZIE Polski, okolice nad Bugiem, SERPELICE, nie dość, że marnie wszystko odbiera albo wcale nie dochodzi ze stacji radiowych na FM, szum wiatru, pierdzenie, DAB+ nie ma i nie robią, las, liście wszystko zabierają wszystkie sygnały, jeszcze marnie nadają, nic nie dochodzi.......
to jeszcze w necie poblokowane, kupisz wieżę PIONEER, masz net i też ci nie odbiera co trzeba.

0

Stream ERROR w tym TUNEIN na telewizorze TV Panasonic...................na Radio ZET, CZEMU?
na komputer gra te Radio ZET, ale tylko na nim.

0

Radio ZET gra już ok w tym TUNEIN na wieża PIONEER X-HM36D,
ale jak wywnioskowałem nie obsługuje ona ta wieża plików play-listy typu M3U temu w tym TUNEIN nie gra dużo stacji i wywala UNSUPPORTED STREAM.............
a na innym sprzęcie np. telewizorze,komputerze już gra.............
Problem chyba firmy PIONEER i ich wszystkich wież stereo, że tak zrobili.

0
Brunatny Kot napisał(a):

Radio ZET gra już ok w tym TUNEIN na wieża PIONEER X-HM36D,
ale jak wywnioskowałem nie obsługuje ona ta wieża plików play-listy typu M3U temu w tym TUNEIN nie gra dużo stacji i wywala UNSUPPORTED STREAM.............
a na innym sprzęcie np. telewizorze,komputerze już gra.............
Problem chyba firmy PIONEER i ich wszystkich wież stereo, że tak zrobili.

Telewizor Panasonic, komputer, zależy jeszcze w jakiej przeglądarce obsługuje te pliki M3U i czyta poprawnie, a już wieże wszystkie PIONEER już nie, nie wiem jak inne.

0

Znowu nic nie gra, bo nie ma pojedynczych stream dobrych do tych stacji...................wywala o jakieś hasła do witryny: http://waw.ic.smcdn.pl
piprzony TIME S.A, nie se kur......słuchają, więcej tych stacji radiowych z tej grupy nie włączę!
Najlepiej jakby te Radio ESKA, VOX FM, Radio WAWA, Radio PLUS polikwidowali lub niech upadną jak bronią ludziom słuchania i tak robią!
Z gównianymi mocami nadawczymi nadają też na FM. W dupie to mam, powinna ta grupa TIME S.A karę zapłacić za blokowanie odbioru i powinni im pozabierać im częstotliwości na FM jak tak robią ludziom!

0

Koncesje im zabrać na nadawanie jak tak robią, niech wtedy sobie nadają!

0

na tym ESKAGO i ogladają tam reklamy.

0

Nie grają wcale te stacje radiowe grupy ZPR, czyli VOX FM, Radio ESKA, Radio WAWA, Radio PLUS, ESKA ROCK w TUNEIN na nowej zakupionej wieży PIONEER X-HM36D z wbudowanym WI-FI i radiem internetowym TUNEIN. I nie chce grać to w tym TUNEIN. Wywala UNSUPPORTED STREAM i se można posłuchać ciszy..........
Zna ktoś przyczynę takiego stanu rzeczy i czemu tak dzieje? I jak to rozwiązać? Proszę pilnie o pomoc!!!!!!!
Wieża ta pilków playlisty ta nie obsługuje M3U, PLS, WPLM, czy co..................................na TUNEIN POBLOKOWALI, JESZCZE RAZ PROSZĘ O POMOC.

0
radiomaniak napisał(a):

Linki wklejasz na swoim koncie tunein a nie w odbiorniku.Nie licz na to,że stacje ZPR pojawią się dla wszystkich na tunein podobnie jak nie ma ich na vtuner.Właśnie po to kolega pidev udostępnił swoje linki by można było z nich korzystać na swoich kontach,odtwarzaczach.Nie mam żadnego odbiornika z tunein więc nie wiem czy rzeczywiście nie można tam dodawać własnych strumieni.Większość producentów korzysta z platformy vtuner z dodatkiem interfejsu wifiradiofrontier i nie ma żadnego problemu z dodawaniem własnych linków,Wyjątkiem są odbiorniki Medion ale to już inny temat.

W
vTuner -- Internet Radio: http://www.vtuner.com/
działają te wszystkie stacje ZPR bez problemu,

problem jest z TUNEIN: https://tunein.com/
nie wiem co oni tam robią, brak niektórych stacji tam w ogóle i nic praktycznie tam nie działa,
o jakieś hasła prosi, z TEJ GRUPY ZPR na kanałach
i to może być nie problem tej moja wieża PIONEER X-HM36D tylko tego całego serwisu TUNEIN,
tylko weź na tej wieża z czegoś innego korzystaj jak tylko ten TUNEIN jest.
A oni nie chcą nowych stacji dodawać, aktualizować starych, niektóre liniki stacji radiowych zwłaszcza polskich tam powygasały i nic nie działa jak należy............UNSUPPORTED STREAM i se tam posłuchaj...................lub prosi o podanie hasełka.........

0

Bajeczki piszesz,na Vtuner bez wklejenia linków ręcznie nie działa żadna eska.
Natomiast od niedawna na platformie Tunein po długiej przerwie ponownie są dostępne:Wawa,Eska Warszawa,Kraków oraz Eska rock dla wszystkich bez wklejania linków ręcznie.

0
radiomaniak napisał(a):

Bajeczki piszesz,na Vtuner bez wklejenia linków ręcznie nie działa żadna eska.
Natomiast od niedawna na platformie Tunein po długiej przerwie ponownie są dostępne:Wawa,Eska Warszawa,Kraków oraz Eska rock dla wszystkich bez wklejania linków ręcznie.

klikasz tam w tym VTUNER np. na VOX FM, dalej Click here to play the station, otwierasz to Winamp lub Windows Media Player i wszystko trybi w tym VTUNER na komputerze bez wklejania żadnych linków,gra ok i jest tam cały wybór stacji do wyboru do koloru, wszystkie kanały ESKA, VOX, Radio Plus, WAWA i.t.p
Natomiast w tym TUNEIN jest problem, po pierwsze jest tam mniejszy wybór tych stacji, po jednej stacji bodajże z każdej grupy i raz jedno działa, raz drugie, czasami nic nie działa, zacina, trzeba strumienie zmianiac jak jeszcze da,
na jednym urządzeniu działa i to czasami, na drugim już może wcale nie działać, bo nie obsługuje ono danego rodzajów plików, tam jest gorzej, błędy wywala przy próbie uruchomienia niektórych stacji radiowych i wcale nie grają jak pisałem: UNSUPPORTED STREAM i cisza lub ERROR STREAM i jak nie ma dobrego tego stream lub kilku pod dane urządzenia lub jest jeden tylko nie obsługujący dane urządzenie nie gra wcale i tyle.........albo pogra dzień ktoś tam zmieni i nie gra wcale........o jakieś hasła prosi............
W VTUNER są mniejsze problemy, bo tam gra przeważnie wszystko, a w TUNEIN może nie grać........

0

zwłaszcza, ze kampania wyborcza trwa to moim zdaniem powinno grać, a jest inaczej............

0

Nie wiem po co te bajki piszesz,żadna eska na vtuner nie działa,każdy może to łatwo sprawdzić.

0
radiomaniak napisał(a):

Nie wiem po co te bajki piszesz,żadna eska na vtuner nie działa,każdy może to łatwo sprawdzić.

Jak nie działa? Na VTUNER? To ty jakieś bajki mówisz.
Teraz właśnie na laptopie włączyłem i leci, słucham ESKA RADOM, wszystko tam działa i śmiga jak należy.
Może przeglądarki internetowej nie takiej używasz, spróbuj inną, w komputerze może kodeków nie masz odpowiednich, spróbuj zainstalować inne, dodatkowe,
tak jak pisałem trzeba tam kliknąć na daną staję i otworzyć to np. Windows Media Player i wszystko super gra.

W TUNEIN nic praktycznie nie działa, error stream wywala na co drugiej, z jedna stacja może zatrybi czasami, ESKA RADOM nawet nie ma wcale!
Więc pisze prawdę to nie wiem jak ci może w tym VTUNER nie działać. W TUNEIN zgodzę, że nie działa, ale nie w VTUNER.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1