Jak po sesji logowania przejsc do innej podtstronny

0

Witam mam problem otoz rejestracja dziala mi normlanie ale przy logowaniu mam problem zawsze gdy wpisuje dane i chce zostac zalogowany nie przenosci mnie do docelowej podstrony poniezej przedstawiam kod:

helper.php

<?php $m_users = "gracze"; $m_id = "ID"; $m_login = "LOGIN"; $m_pass = "HASLO1"; $m_gametag = "GAMETAG"; $m_fbname = "FACEBOOKLOGIN"; $m_mail = "EMAIL"; session_start();//wymagane do dzialania sesji function m_query($command){//do wywolywania komendy w bazie danych, zwraca rekordy $servername = "localhost";//to mamy do wypelnienia $username = "root"; $password = ""; $dbname = "fifa18";//dotad $conn = new mysqli($servername, $username, $password, $dbname); if ($conn->connect_error) { //Nie jestem pewien co zrobic w tym momencie die("Connection failed: " . $conn->connect_error); } $result = $conn->query($command); $conn->close(); } ?>

login.php

<?php require("helper.php"); function login(){ $login = $_POST['LOGIN']; $password = $_POST['HASLO1']; $res = m_query("SELECT * FROM {$GLOBALS['m_users']} WHERE {$GLOBALS['m_login']}='$login'"); if($res == null) return false; $res = $res->fetch_assoc(); //do tablicy if($res[$GLOBALS['m_pass']] != md5($password)) return false; $_SESSION['loggedUserID'] = $res[$GLOBALS['m_id']]; make_globals($res); header("Location:Index1.html"); return true; } function make_globals($res = null){ if($res == null) $res = m_query("SELECT * FROM {$GLOBALS['m_users']} WHERE {$GLOBALS['m_id']}={$_SESSION['loggedUserID']}")->fetch_assoc(); $GLOBALS['user_id'] = $res[$GLOBALS['m_id']]; $GLOBALS['user_login'] = $res[$GLOBALS['m_login']]; $GLOBALS['user_fbname'] = $res[$GLOBALS['m_fbname']]; $GLOBALS['user_mail'] = $res[$GLOBALS['m_email']]; $GLOBALS['user_gametag'] = $res[$GLOBALS['m_gametag']]; $GLOBALS['is_logged'] = true; } $is_logged = false; if(isset($_POST['LOGIN'])){ header("Location:Index1.html"); login(); }else if(isset($_SESSION['loggedUserID'])){ header("Location:Index1.html"); make_globals(); }else header("Location:index.html") ?>
1
  1. w funkcji m_query brakuje Ci return $result
  2. w ostatnim bloku if/else wszędzie masz header a później funkcję - tutaj może być taki problem, że zostanie wykonane przekierowanie i to co za header() nie wykona się albo nie zobaczysz rezultatu
1
arczinosek napisał(a):
  1. w funkcji m_query brakuje Ci return $result
  2. w ostatnim bloku if/else wszędzie masz header a później funkcję - tutaj może być taki problem, że zostanie wykonane przekierowanie i to co za header() nie wykona się albo nie zobaczysz rezultatu

Header to nie exit, ani też sam go nie używa. Skrypt się wykonuje dalej, jeżeli sami nie wymusimy terminate'a.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1