Przycisk który wywołuje zmienną SQL

0

Witam, posiadam taki skrypt ale totalnie nie potrafię jakoś zebrać się do tego aby pod przycisk podpisać zmienna $zapisz żeby po kliknięciu była wywoływana.

W linku wstawiam kawałek kodu z którym mam problem.

KOD

ps. przepraszam za wcześniejszy błąd w poście

2

Specjalistą od programowania nie jestem ale wydaje mi się, że to nie zadziała bo próbujesz wywołać php za pomocą js, a to nie ma prawa zadziałać,bo najpierw wykonywane jest php, a potem przeglądarka wykonuje js po stronie użytkownika. Jest kilka możliwości na rozwiązanie tego problemu. Z tego co wiem można użyć ajaxa lub zrób formularz, który będzie kierował to do tego samego lub innego pliku i tam wykona się php.
Spróbuj coś w tym stylu, ale jak pisałem specjalistą nie jestem i mogę się mylić.

<form action="jakis_plik.php"method="post">
<input type="button"name="zapisz"value="zapisz">
 </form>

jakis_plik.php

if(isset($_POST['zapisz'])){
$zapisz = "UPGRADE ".$ibrary."/ozs set (ozsproc/100+ozsdproc/100000), ozsod, ozsdo";
}

Jeżeli się mylę to proszę mnie poprawić

0

Też mam wrażenie, że mieszasz rzeczy odpalane po stronie serwera, czyli PHP, z tematami, które działają u klienta w przeglądarce - html i JavaScript.

Napisz może, co konkretnie chcesz uzyskać, bo teksty w stylu "wywołanie zmiennej SQL" za wiele nie mówią. Jak trochę lepiej odpiszesz swój problem, to na pewno Ci pomożemy.

0

Chciałbym aby zmienna $zapisz po kliknięciu w przycisk, zmieniała w bazie dany rekordy takie jakie są wymienione w tej zmienne $zapisz, mam te rekordy juz utworzone w bazie danych i mają one swoje wiersze, mam pola wyboru juz zrobione, tylko brakuje mi przycisku który to wywoła.

0

to zrób tak jak pisałem

0

Niestety nie działa :/

czy "jakis_plik.php" moge nazwac tak samo w ktorym jest reszta kodu i wpisac to po prostu linijki nizej?

0
  1. po stronie serwera musisz mieć jakiś plik PHP, który jest w stanie wykonać odpowiednią czynność na bazie.
  2. W HTML tworzysz sobie formularz, którego action ustawiasz na w/w plik PHP.

Nie napisałeś, w jaki sposób zmienna zapisz ma otrzymać wartość. Czy ją generuje skrypt PHP podczas tworzenia strony, czy może chcesz, żeby była ona tworzona po stronie frontu. W ogóle rzuciłeś jakiś bardzo niewielki kawałek kodu, bez kontekstu oraz dokładnego opisu problemu, więc ciężko jest Ci pomóc.

0

Tak wygląda cały kod, a formularz znajduje sie w 160 linijce, lecz chyba błąd również leży po stronie zapytania do bazy SQL :/

0
<form action="edytuj_odpisy.php"method="post">
<input type="button"name="zapisz"value="zapisz"
</form>

Ok... A czy rozumiesz, co tutaj się dzieje? Rzuć okiem na poniższe linki:
https://developer.mozilla.org/en-US/docs/Learn/HTML/Forms/Your_first_HTML_form
http://funkcje.net/view/4/34/2423/index.html
https://www.tutorialspoint.com/html/html_forms
https://www.w3schools.com/html/html_forms.asp
https://www.w3schools.com/tags/tag_form.asp

HTML Forms are one of the main points of interaction between a user and a web site or application. They allow users to send data to the web site. Most of the time that data is sent to the web server, but the web page can also intercept it to use it on its own. An HTML Form is made of one or more widgets. Those widgets can be text fields (single line or multiline), select boxes, buttons, checkboxes, or radio buttons
oraz
Znacznik <form> służy do utworzenia formularza do pobierania danych od osób odwiedzających stronę. Zawartość takiego formularza może być potem wysłana pod wskazany adres URL.

Żeby skorzystać z formularza i przesłać jakieś dane na serwer, te dane muszą tam być. A Twój formularz nie zawiera NIC- jedynie otwarcie (znacznik <form...>, wskazanie akcji do wykonania (w tym przypadku edytuj_odpisy.php) oraz przycisk do wysłania formularza. A gdzie są treści, które chcesz wysłać?

0

Zacznę od tego, że potrzeba cierpliwości żeby ten kod ogarnąć :) Odnośnie tematu to nie za bardzo wiem o co chodzi ale jeżeli chcesz aby wykonała się kwerenda SQL ze zmiennej $zapisz to ją wykonaj. Na razie widzę tam tylko print. To jest raz. Po drugie sam zapis twojej komendy UPDATE jest niepoprawny. Tworzysz to:

UPDATE ".$library."/ozs set (ozsproc/100+ozsdproc/100000), ozsod, ozsdo

I jak chcesz żeby to działało?

1

Jak dla mnie to dziwnie ten cały kod wygląda

0

Przeanalizuje linki które wysłał "cerrato" i spróbuję coś zdziałać.

Właśnie tak myślałem, że źle tworze zapytanie sql, jak Twoim zdaniem powinno ono wygladac? "leonpro778"

1
Drzewko96 napisał(a):

Przeanalizuje linki które wysłał "cerrato" i spróbuję coś zdziałać.

Właśnie tak myślałem, że źle tworze zapytanie sql, jak Twoim zdaniem powinno ono wygladac? "leonpro778"

Jak na razie zapytanie SQL to Twój najmniejszy problem. Problemem jest to:

<form ....>
   <!-- jakieś tam treści pomieszane z PHP -->
   <form ...>
      <!-- ten twój formularz -->
   </form>
</form>

Po co jest ten PIERWSZY form skoro i tak nie ma nigdzie przycisku SUBMIT?

0
leonpro778 napisał(a):
Drzewko96 napisał(a):

Przeanalizuje linki które wysłał "cerrato" i spróbuję coś zdziałać.

Właśnie tak myślałem, że źle tworze zapytanie sql, jak Twoim zdaniem powinno ono wygladac? "leonpro778"

Jak na razie zapytanie SQL to Twój najmniejszy problem. Problemem jest to:

<form ....>
   <!-- jakieś tam treści pomieszane z PHP -->
   <form ...>
      <!-- ten twój formularz -->
   </form>
</form>

Po co jest ten PIERWSZY form skoro i tak nie ma nigdzie przycisku SUBMIT?

Czyli usunąć tą linijke ?

<form action="zmien_odpisy.php" method="post">

0

Sam to napisałeś, czy gdzieś znalazłeś i kopiuj-wklej? Bo mam wrażenie, że bardzo średnio masz pojęcie, co się w "Twoim" kodzie dzieje, nie czaisz także, jak on powinien działać :(

0

Dostałem ten kod już stworzony przez inną osobę, dlatego takie zamieszanie z mojej strony i dostałem zadanie aby pod przyciskiem "zapisz" lub nawet mozna go nazwac "aktualizuj" zmieniało rekordy w bazie danych ktore zostaly wpisane w formularzu na stronie, bo generalnie wszystko opierało sie na systemie AS400, ale chcą wszystko wyprowadzic do przeglądarki.

2

Tu nie o to chodzi, że dostałeś kod od innej osoby. Nie masz pojęcia, co, jak, i gdzie zrobić. Zamiast doszkolić się walisz na forum, by inni rozwiązali nieznany (nawet tobie) problem za ciebie...

0

Teraz właśnie zauważyłem linijkę 178:

print '<input type="submit" value="Zapisz do pliku" />';

Co robi plik edytuj_odpisy.php ?

0

Zdecydowałem się napisać w odpowiedzi sam do siebie bo w komentarzach już jest sporo tekstu i słabo ogólnie mi się tam pisze. To od czego trzeba zacząć to od linijki 128:

$sql_ozs= "select  (ozsproc/100+ozsdproc/100000), ozsod, ozsdo, ozszal, ozsdat from ".$library."/ozs where ozsid= $nr_z_adr order by ozsdo desc";

Musisz być pewny, że ta linijka pobiera JEDEN rekord a nie kilka (pytałem się o to wcześniej). Czemu jest to konieczne? Otóż dlatego, linijka 197:

while ($row_ozs = db2_fetch_both($stmt_ozs))

sugeruje, że może to być KILKA rekordów. Wtedy nie wystarczy jeden przycisk do aktualizacji a potrzebne będzie tyle przycisków ile rekordów jest wyświetlonych. No chyba, że chcesz jednym kliknięciem aktualizować wszystko (co jest moim zdaniem trochę złe).

I tak, z tego co przedstawiłeś OZSID to Twoje ID unikalne (miejmy nadzieję) w bazie, które będzie identyfikować rekordy.

Jeszcze jedna rzecz, linia 42 jest chyba zbędna.

0

Po wpisaniu polecenia do konsoli select (ozsproc/100+ozsdproc/100000), ozsod, ozsdo, ozszal, ozsdat from macborlib.ozs where ozsid=4 order by ozsdo desc, pozwoliłem sobie sztywno ustawić ozsid=4 ponieważ przeglądarka pobiera to ze zmiennej $nr_z_adr, zmienna $library zmieniłem na sztywno na macborlib.ozs ponieważ też przeglądarka pobiera to ze zmiennej $library ktora jest wcześniej zdefiniowana, taki wyszedl wynik polecenia wynik-polecenia

0

Nic nie widać, zmień from macborlib.ozs na from macborlib/ozs

0

https://imgur.com/a/ICELg7w

po zmianie z . na / wynik jest taki sam

0

Ok. Teraz widać. Pytanie tylko czemu tak wyciągasz dane? Zrób to tak:
select ozspro, ozsdproc, ozsod, ozsdo, ozszal, ozsdat from macborlib.ozs where ozsid=4

order by nie jest potrzebne jeżeli będzie to jeden rekord. To będą dane, które podstawisz do tej tabelki. Formatowaniem na razie się nie przejmuj.

0

wynik

select ozsproc, ozsdproc, ozsod, ozsdo, ozszal, ozsdat from macborlib.ozs where ozsid=4

oczywiście wszystko w konsoli w as400 wpisuje

0

No i dobrze, masz dane, które chcesz zmienić. Aktualizacja będzie przebiegała podobnie, z tym, że dane pobierzesz z wartości input po uprzednim ich sformatowaniu. Najpierw przedstaw je w takiej postaci aby to było czytelne.

Aktualizacja będzie polegała na aktualizacji odpowiedni pól, czyli tego co Cię interesuje. Przykładowo:
UPDATE macborlib.ozs SET ozsproc = 16, ozsdproc = 200, ozsod = '201.610', ozsdo = '222.333' where ozsid=4

0

i teraz mnie zagiełeś ;/ już sie pogubiłem

0

Tzn? Żeby było łatwiej podziel sobie ten Twój plik edytuj_opisy.php na DWIE części. W pierwszej niech będzie sam kod PHP a w drugiej wstawiaj tylko dane i niech on będzie w formie HTML. Wtedy będzie łatwiej. Zobacz:

<?php
   /* część php */
  require("../macros/infopro.php");
  require("../MC/funkcje/pracownia_osoby.php");
   
  $loginCookie='';
  $loginUser='';
  $loginPwd5='';
  $loginStmp='';
  $dostep='';
  GET_LOGIN_COOKIE_PROG($loginCookie, $loginUser, $loginPwd5, $loginStmp, '/cgi-bin/mc/budzet/budzet.ndm/input', $dostep);

  if (!strcasecmp($dostep, 't') == 0)
  {
    echo "<h2>Pr&#243ba w&#322amania do systemu<font color=red></font></h2>";
    exit();
  }

  $host = "127.0.0.1";
  $user="XXXX";
  $pass="YYYYY";
  setlocale(LC_COLLATE, 'pl_PL');
   
  $OPTIONS = array( i5_naming => DB2_I5_NAMING_ON );
   
  $conn = db2_connect("*LOCAL", $user, $pass, $OPTIONS);
  if (!$conn) {
      echo "Connection failed. SQL Err:";
      echo db2_conn_error();
      echo "<br>";
      echo db2_conn_errormsg();
      exit();
  }

  $library = "MACBORLIB";

   /* dalej dajesz resztę rzeczy potrzebne do wyświetlenia strony */
?>

<html>
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1250">
</head>
<body>

<!-- tutaj ta tabelka i cała reszta co chcesz wyświetlić -->

</body>
</html>

Te wszystkie issety też przerzuć do części PHP :)

0

chyba coś mi nie wyszło, nie wiem czy moge tak calkowicie od html'a odciąć php i czy to bedzie dobrze powiązane ze soba wszystko mi się rozjechało teraz

<?php
   /* część php */
  require("../macros/infopro.php");
  require("../MC/funkcje/pracownia_osoby.php");

  $loginCookie='';
  $loginUser='';
  $loginPwd5='';
  $loginStmp='';
  $dostep='';
  GET_LOGIN_COOKIE_PROG($loginCookie, $loginUser, $loginPwd5, $loginStmp, '/cgi-bin/mc/budzet/budzet.ndm/input', $dostep);

  if (!strcasecmp($dostep, 't') == 0)
  {
    echo "<h2>Pr&#243ba w&#322amania do systemu<font color=red></font></h2>";
    exit();
  }

  $host = "127.0.0.1";
  $user="XXXXX";
  $pass="YYYYYYY";
  setlocale(LC_COLLATE, 'pl_PL');

  $OPTIONS = array( i5_naming => DB2_I5_NAMING_ON );

  $conn = db2_connect("*LOCAL", $user, $pass, $OPTIONS);
  if (!$conn) {
      echo "Connection failed. SQL Err:";
      echo db2_conn_error();
      echo "<br>";
      echo db2_conn_errormsg();
      exit();
  }

  $library = "MACBORLIB";

   /* dalej dajesz resztę rzeczy potrzebne do wyświetlenia strony */

print_r ($_GET);
       print '<br>w 124 POST = ';
       print_r ($_POST); 
       print '<br>';
 
       if (isset($_POST['pusrid']))
           $pusrid=$_POST['pusrid'];
       else {
          if (isset($_GET['pusrid'])){
              $pusrid=$_GET['pusrid'];
          }
          else {
            $pusrid = $loginUser;
          }
       }
   

      if (isset($_POST['nr_z_adr']))
          $nr_z_adr=$_POST['nr_z_adr'];
          else {
              if (isset($_GET['nr_z_adr'])){
                  $nr_z_adr=$_GET['nr_z_adr'];
              }
              else {
                  $nr_z_adr = 0;
              }
      }
   
   $sql_adr= "select nzwskr from adr/adr where kontob=".$nr_z_adr;
    
   $stmt_adr = db2_query($conn, $sql_adr);
   
   
   if (!$stmt_adr) {
       print"Prepare Failed. Błąd w odczycie bazy adr <br>";
       exit();
   }
   $row_adr = db2_fetch_array($stmt_adr);
   

?>
<?php
$sql_ozs= "select  (ozsproc/100+ozsdproc/100000), ozsod, ozsdo, ozszal, ozsdat from ".$library."/ozs where ozsid= $nr_z_adr
                        order by ozsdo desc";
      
      //print '=$sql_ozs='.$sql_ozs.'=<br>';
      $stmt_ozs = db2_query($conn, $sql_ozs);
       
       
      if (!$stmt_ozs) {
          print"Prepare Failed. Błąd w odczycie bazy ozs <br>";
          exit();
      }
      
     
      echo "<center><table  border=1 cellpadding=3 bgcolor='lightgreen'>";
      echo "<tr bgcolor='99CCFF'>";
         echo "<th colspan = 5>";
            print   '<center>';
            
			
				
            print '<input type="submit" value="Zapisz do pliku" />';
         print   '</center>';
         echo "</th>";
      echo "</tr>";
      
      echo "<tr bgcolor='99CCFF'>";
      echo "<th><font size=2>%</nobr></font></th>";
      echo "<th><font size=2>Okres <br>obowi&#261zywania<br> Od</font></th>";
      echo "<th><font size=2>Okres <br> obowi&#261zywania <br> Do</font></th>";
      echo "<th><font size=2>Za&#322o&#380yciel</font></th>";
      echo "<th><font size=2>Data za&#322o&#380enia</font></th>";

      echo "</tr>";      
      
      $procent = array();
      $odpis  = array();
      
      $color=0;
      $lp = 0;
      while ($row_ozs = db2_fetch_both($stmt_ozs))
      {
          if ($row_ozs){
          print '<tr bgcolor='.(($color==0)?'lightgreen':'lightsilver');
          $color=($color==0)?1:0;
          print '>';
          
          print '<td>';
             $lp = $lp + 1;
          //print_r($row_ozs);
             if (isset($row_ozs[0]) and ($row_ozs[0]!="")){
                   $pp = $row_ozs[0]*100;
          /*poniższa instrukcja wyswietlała z kropką, a ja chcę przecinek, gdybym użyła funkcji number_format
           * musiałabym podać ilosc miejsc po przecinku
           */
          //print $pp;
      
                   $odpis = explode(".", $pp);                   
                   $procent[$lp] = $odpis[0];
                   if (isset($odpis[1]))                       
                       $procent[$lp] = $procent[$lp].','.$odpis[1];
                   }
                   else {                     
                     $procent[$lp] = '&nbsp';
                   }
				   print '</td>';
      
          print '<td>';
            if ($row_ozs[1] > 0){
                $rkod[$lp]=substr($row_ozs[1], 0,4);
                $msod[$lp]=substr($row_ozs[1], 4,2);
				 }
            else {
                print '&nbsp';
            }   
          print '</td>';
      
          print '<td>';
            if ($row_ozs[2] > 0){
                 $rkdo[$lp]=substr($row_ozs[2], 0,4);
                 $msdo[$lp]=substr($row_ozs[2], 4,2);
				  } 
            else {
                print '&nbsp';
            }
          print '</td>';
      
         print '<td>';
            print $row_ozs[3];
         print '</td>';
      
         print '<td>';
         if ($row_ozs[4] > 0){
             print substr($row_ozs[4], 0,4).'/'.substr($row_ozs[4], 4,2).'/'.substr($row_ozs[4], 6,2);
         }
         else {
             print '&nbsp';
         }
         print '</td>';
      
      echo "</tr>";
      } 
      }
               ?>
			
<html>
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1250">
</head>
<body>
<table width=100%>
<tr>
<td> 
<font COLOR=GREEN ALIGN="left" size="2"> 
<b>formularz: budzet/tab_zbiorcza/edytuj_odpisy.php</b></font>
</td>
<td ALIGN="right"> 
<font COLOR=GREEN size="4"> 
<?echo "$loginUser";?>
</td>
</tr>
<tr>
<td>
<?

date_default_timezone_set('Europe/Paris');
echo('<font ALIGN=left size=4> Dzisiaj jest : '.date("d.m.Y").' r.</font>');
?>
</td>
</tr>
</table> 
</head>
<form action="zmien_odpisy.php" method="post">
   <input type="hidden" name="pusrid" value="<?php echo $pusrid; ?>">
   <input type="hidden" name="nr_z_adr" value="<?php echo $nr_z_adr; ?>">
    
   <center>   
      <h2>
            Odpisy ze sprzeda&#380y na kom&#243rk&#281 <font color=green><?php  print $nr_z_adr.' - '.$row_adr[0];  ?> </font>
      </h2>
 <input type="button"
                value="Powrót"
                    onClick="location='<?php echo instancja('/cgi-bin/MC/budzet/budzet.ndm/input',0); ?>'">
            <input type="button"
                value="Powrót o jeden poziom"
                    onClick="location='<?php  print trim ('wysw_lkzb1.php?nr_z_adr='.$nr_z_adr.'&pusrid='.$pusrid); ?>'">
					<input type="text" name="procent[<?php echo $lp; ?>]" value="<?php echo $procent[$lp]; ?>" size=6  />
					<input type="text" name="rkod[<?php echo $lp; ?>]" value="<?php echo $rkod[$lp]; ?>" size=4  /><nobr>
				      <input type="text" name="msod[<?php echo $lp; ?>]" value="<?php echo $msod[$lp]; ?>" size=2  />
					<input type="text" name="rkdo[<?php echo $lp; ?>]" value="<?php echo $rkdo[$lp]; ?>" size=4  /><nobr>
                 	<input type="text" name="msdo[<?php echo $lp; ?>]" value="<?php echo $msdo[$lp]; ?>" size=2  />
</center>
</form>
</body>

<?php

db2_close($conn);

?>
</html>

Po takim oddzieleniu strona stracila taki widok jak wczesniej i tabelka sie przeniosla do góry, troche sie rozjechało.

0

Zobacz w ten sposób:

<?php
  require("../macros/infopro.php");
  require("../MC/funkcje/pracownia_osoby.php");
  date_default_timezone_set('Europe/Paris');

  $loginCookie='';
  $loginUser='';
  $loginPwd5='';
  $loginStmp='';
  $dostep='';
  GET_LOGIN_COOKIE_PROG($loginCookie, $loginUser, $loginPwd5, $loginStmp, '/cgi-bin/mc/budzet/budzet.ndm/input', $dostep);

  if (!strcasecmp($dostep, 't') == 0)
  {
    echo "<h2>Pr&#243ba w&#322amania do systemu<font color=red></font></h2>";
    exit();
  }

  $host = "127.0.0.1";
  $user="XXXXXX";
  $pass="YYYYYY";
  setlocale(LC_COLLATE, 'pl_PL');
   
  $OPTIONS = array( i5_naming => DB2_I5_NAMING_ON );
   
  $conn = db2_connect("*LOCAL", $user, $pass, $OPTIONS);
  if (!$conn) {
      echo "Connection failed. SQL Err:";
      echo db2_conn_error();
      echo "<br>";
      echo db2_conn_errormsg();
      exit();
  }

  $library = "MACBORLIB";

  /* Czy ta część jest do czegoś potrzebna? */
  print_r ($_GET);
  print '<br>w 124 POST = ';
  print_r ($_POST);
  print '<br>';
  /* Czy to dla was taki debugger */

  if (isset($_POST['pusrid']))
    $pusrid=$_POST['pusrid'];
  else {
    if (isset($_GET['pusrid'])) {
      $pusrid=$_GET['pusrid'];
    }
    else {
      $pusrid = $loginUser;
    }
  }

  if (isset($_POST['nr_z_adr']))
    $nr_z_adr=$_POST['nr_z_adr'];
  else {
    if (isset($_GET['nr_z_adr'])) {
      $nr_z_adr=$_GET['nr_z_adr'];
    }
    else {
      $nr_z_adr = 0;
    }
  }

  $sql_adr= "select nzwskr from adr/adr where kontob=".$nr_z_adr;
  $stmt_adr = db2_query($conn, $sql_adr);

  if (!$stmt_adr) {
    print"Prepare Failed. Błąd w odczycie bazy adr <br>";
    exit();
  }

  $row_adr = db2_fetch_array($stmt_adr);

  $sql_ozs= "select ozsproc, ozsdproc, ozsod, ozsdo, ozszal, ozsdat from ".$library."/ozs where ozsid= $nr_z_adr order by ozsdo desc";
  //print '=$sql_ozs='.$sql_ozs.'=<br>';
  $stmt_ozs = db2_query($conn, $sql_ozs);

  if (!$stmt_ozs) {
    print"Prepare Failed. Błąd w odczycie bazy ozs <br>";
    exit();
  }

  $procent = array();
  $odpis = array();
  $row_ozs = db2_fetch_both($stmt_ozs);

  if (isset($row_ozs[0]) and ($row_ozs[0]!="")) {
    $pp = $row_ozs[0]*100;
    /*poniższa instrukcja wyswietlała z kropką, a ja chcę przecinek, gdybym użyła funkcji number_format
    * musiałabym podać ilosc miejsc po przecinku
    */
    //print $pp;
    $odpis = explode(".", $pp);
    $procent = $odpis[0];
    if (isset($odpis[1]))
      $procent = $procent.','.$odpis[1];
    }
    else {
      $procent = '&nbsp';
    }

  if ($row_ozs[1] > 0) {
    $rkod = substr($row_ozs[1], 0,4);
    $msod = substr($row_ozs[1], 4,2);
  }
  else {
    $rkod = "";
    $msod = "";
  }

  if ($row_ozs[2] > 0) {
    $rkdo = substr($row_ozs[2], 0,4);
    $msdo = substr($row_ozs[2], 4,2);
  }
  else {
    $rkdo = "";
    $msdo = "";
  }

  if ($row_ozs[4] > 0) {
    $startDate = ($row_ozs[4], 0,4).'/'.substr($row_ozs[4], 4,2).'/'.substr($row_ozs[4], 6,2);
  }
  else {
    $startDate = "";
  }

  db2_close($conn);
?>

<html>
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1250">
</head>
<body>

  <table width=100%>
    <tr>
      <td>
        <font COLOR=GREEN ALIGN="left" size="2">
          <b>formularz: budzet/tab_zbiorcza/edytuj_odpisy.php</b>
        </font>
      </td>
      <td ALIGN="right">
        <font COLOR=GREEN size="4">
          <?php echo "$loginUser"; ?>
        </font>
      </td>
    </tr>
    <tr>
      <td>
        <font ALIGN=left size=4>
          Dzisiaj jest : <?php date("d.m.Y"); ?> r.
        </font>
      </td>
      <td ALIGN=right>
        <font size=4 >
          godzina : <?php date("H:i:s"); ?> <!-- po co tutaj to r. było -->
        </font>
      </td>
    </tr>
  </table>

  <form action="zmien_odpisy.php" method="post">
    <input type="hidden" name="pusrid" value="<?php echo $pusrid; ?>" />
    <input type="hidden" name="nr_z_adr" value="<?php echo $nr_z_adr; ?>" />

    <center>  
      <h2>
        Odpisy ze sprzeda&#380y na kom&#243rk&#281 <font color=green><?php print $nr_z_adr.' - '.$row_adr[0];  ?></font>
      </h2>
      
      <table  border=1 cellpadding=3 bgcolor='lightgreen'>
        <tr bgcolor='99CCFF'>
          <th colspan=5>
            <center>
              <input type="button" value="Powrót" onClick="location='<?php echo instancja('/cgi-bin/MC/budzet/budzet.ndm/input',0); ?>'">
              <input type="button" value="Powrót o jeden poziom" onClick="location='<?php  print trim ('wysw_lkzb1.php?nr_z_adr='.$nr_z_adr.'&pusrid='.$pusrid); ?>'">
              <input type="submit" value="Zapisz do pliku" />
            </center>
          </th>
        </tr>
        <tr bgcolor='99CCFF'>
          <th>
            <font size=2>%</font> <!-- tag <nobr> is non-standard :) -->
          </th>
          <th>
            <font size=2>
              Okres <br>
              obowi&#261zywania<br>
              Od
            </font>
          </th>
          <th>
            <font size=2>
              Okres<br>
              obowi&#261zywania<br>
              Do
            </font>
          </th>
          <th>
            <font size=2>
              Za&#322o&#380yciel
            </font>
          </th>
          <th>
            <font size=2>
              Data za&#322o&#380enia
            </font>
          </th>
          <th>
            <font size=2>
              aktualizacja
            </font>
          </th>
        </tr>
        <tr bgcolor='lightsilver'>
          <td>
            <input type="text" name="procent" value="<?php echo $procent; ?>" size=6 />
          </td>
          <td>
            <input type="text" name="rkod" value="<?php echo $rkod; ?>" size=4 />
            <input type="text" name="msod" value="<?php echo $msod; ?>" size=2 />
          </td>
          <td>
            <input type="text" name="rkdo" value="<?php echo $rkdo; ?>" size=4 />
            <input type="text" name="msdo" value="<?php echo $msdo; ?>" size=2 />
          </td>
          <td>
            <?php echo $row_ozs[3]; ?>
          </td>
          <td>
            <?php echo $startDate; ?>
          </td>
        </tr>
      </table>
    </center>
  </form>
</body>
</html>

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1