[php][mysql] Forum a zapis wiadomosci

Odpowiedz Nowy wątek
2003-10-01 23:54
0

Witam, napotkalem na taki (moze prosty) problem.
Wpisuje tresc wiadomosci to pola textareat, nastepnie zeby wylaczyc mozliwosc wpisywania tagow $tekst przejezdzam funkcja strip_tags , dalej zeby uwzgldniae byly entery przy wpisywaniu wykorzystuje funkcje nl2br czyli wpis do bazy ma postac:

nl2br(strip_tags($tekst));

Tylko ze teraz jest problem bo zamiast entera w bazie jest wpis

<br />

i jak edytuje post wypisuja sie te znaki i jezeli klikne popraw (nic nie dopisalem do wiadomosci lub tez cos dopisalem ) to dochodzi jeden enter , to jest bez sensu, jakie jest najlepsze rozwiazanie tego problemu?

To moze inaczej, jak zapisac wiadomosc w mysqlu zeby po enterze w polu select w bazie tez widnial "\n" a nie

<br>

?

Pozostało 580 znaków

2003-10-02 16:02
0

Zapisuj normalnie, a dopiero, gdy będziesz odczytywal uzyj funkcji nl2br()


gone...

Pozostało 580 znaków

2003-10-02 16:18
0

Zapisuj normalnie, a dopiero, gdy będziesz odczytywal uzyj funkcji nl2br()

Wiedzialem ze zawsze najlatwiejsze problemy sa najtrudniejsze :)
:-/

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0