[php] sesje - problem

0

Witam,
Jestem świeżo po formacie i po instalacji apache'a i php napotkałem problem dotyczący sesji/cookies, którego nigdy nie miałem. Mam PHP 4.3.2, więc dostępna jest już zmienna superglobalna $_SESSION. Jakby co, to moja przeglądarka oczywiście obsługuje ciasteczka :] Gdy deklaruję sesję w pierwszym pliku i chcę ją wyświetlić, to działa, a jak przejdę do innego pliku - sesji już nie ma... Nie, nie zapomniałe o session_start().
A więc mały przykład. Plik pierwszy:

<?php
session_start();
$_SESSION['xxx'] = 'sesja';
echo $_SESSION['xxx']; // działa
?>

I drugi plik, w którym chcę wyświetlić sesję "xxx":

<?php
session_start();
echo $_SESSION['xxx']; // już nie działa :(
?>

Próbowałem też z session_register(), ale bez zmian... I w php.ini mam włączone register_globals (na On). Eh, wiecie co może być tego przyczyną??

0

a) wyłącz registerglobals
b) session.use_cookies=1
c) sprawdź czy istnieje folder podany w session.save_path
d) spróbuj session.use_only_cookies=1
e) sprawdź na różnych browserach na wszelki wypadek
f) czy na pewno podajesz co masz w plikach, czy uproszczonego kodu nie sprawdziłeś tak naprawdę ?

0
Adamo napisał(a)

a) wyłącz registerglobals
b) session.use_cookies=1
c) sprawdź czy istnieje folder podany w session.save_path
d) spróbuj session.use_only_cookies=1
e) sprawdź na różnych browserach na wszelki wypadek
f) czy na pewno podajesz co masz w plikach, czy uproszczonego kodu nie sprawdziłeś tak naprawdę ?

Dzięki [browar] Rada c) pomogła :) Trza było ścieżkę ustawić

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1