Logia

0

Mógĺby ktoś zaproponować rozwiązanie dla 1 zadania z 3 etapu logii z 2016?
http://logia.oeiizk.waw.pl/nowa/pliki/L163zad.pdf

0

He, he, z tego co widze, jakby utworzyć drzewo binarne z tych miast z przykładu, z korzeniem 4, totak jak przechodzi Małgosia, to byłoby preorder traversal, tak jak Karol to inorder, a Paweł postorder:)

0

a po polsku?

0
wohnioh napisał(a):

a po polsku?

A to się tłumaczy na polski?

0

no weź to w pythonie zapisz , bo tak to ni rozumiem

0

To nie jest rozwiązanie, ale proszę bardzo:

from binary_trees import *

if __name__ == '__main__':
    tree1 = BinaryTree(4)
    tree1.insertLeft(2)
    tree1.insertRight(5)
    tree1.getRightChild().insertRight(6)
    tree1.getLeftChild().insertLeft(1)
    tree1.getLeftChild().insertRight(3)

    print("Inorder: ")
    inorder_traversal(tree1)
    print("-----")
    print("Preorder: ")
    preorder_traversal(tree1)
    print("------")
    print("Postorder: ")

binary_trees Znajdziesz tutaj: https://github.com/lion137/Python-Data-Structures/edit/master/binary_trees.py , a Stack tutaj: https://github.com/lion137/Python-Data-Structures/edit/master/binary_trees.py . Zauważyłem różnicę przy przechodzeniu inorder, najpierw wydrukowane zostanie 5, a potem 6, gdyż algorytm chce iść w lewo, tam jest null, wiec wraca, drukuje i idzie w prawo; ale może można to jakoś wykorzystać.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1