pobranie modelu python anaconda

0

Hej, Mam pythona w wersji anaconda osobną aplikację.
Chciałbym pobrać model
python -m spacy download en_core_web_md
czy ktoś mógłby może podpowiedzieć jak to zrobić?

1

Wchodzisz w konsole i wpisujesz => python -m spacy download en_core_web_md
Jesli masz oddzielny env w condzie to najpierw robisz conda activate "env name" a pozniej ta komende u góry

0
komuher napisał(a):

Wchodzisz w konsole i wpisujesz => python -m spacy download en_core_web_md
Jesli masz oddzielny env w condzie to najpierw robisz conda activate "env name" a pozniej ta komende u góry

super, dzięki, pomogło :) tyle, że jeszcze jednej rzeczy nie kumam, podpowiesz może?
miałem now load the model via spacy.load('en_core_web_md') tyle, że to wywołanie niczego nie powoduje? dostaje bash: syntax error near unexpected token `'en_core_web_md'' model wyszukuje mi w pip list

1

Musisz go zaimportowac w pythonie i dopiero wtedy mozesz z tego korzystac.
W konsoli wpisujesz python a pozniej
import spacy
nlp = spacy.load("en_core_web_sm")

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1