Progress Wstawienie kodu javascript /css w html

0

Witam mam mały problem nie wiem jak zintegrować wszystkie kody i wrzucic na serwer aby mi działało bo jak wrzucam to nie chodzi progress;/
Tutaj kod i demo.
http://jsfiddle.net/Qctj2/2/

Pomoże ktoś?

0

Nie ten dział..
W podanym linku wszystko działa jaki masz błąd

0

Potwierdzam, wszystko działa.

0

cały kod masz zintegrowany w ramce show:
http://fiddle.jshell.net/Qctj2/2/show/

0

chcę je połączyć żeby normalnie działał a w show nie chodzi.

0

linijke:

<script type="text/javascript" src="//code.jquery.com/jquery-1.9.1.js"></script>

uzupełnij do:

<script type="text/javascript" src="http://code.jquery.com/jquery-1.9.1.js"></script>

skasuj:

<link rel="stylesheet" type="text/css" href="/css/result-light.css">

powinno działac.

0

linijke:

<script type="text/javascript" src="//code.jquery.com/jquery-1.9.1.js"></script>

uzupełnij do:

<script type="text/javascript" src="http://code.jquery.com/jquery-1.9.1.js"></script>

@gk1982: A po co?
Tak jest dobrze!

Taka technika służy temu, żeby przeglądarka pobierała plik przy użyciu tego samego protokołu (http, https) jak strona, którą przeglądamy. Pozwala to uniknąć wyświetlania ostrzeżeń w przeglądarce.

0

tak, ale jak ten człowiek klika bezpośrednio w plik html, to mu nie chodzi skrypt :), a jak to zmieni to działa...

0

skąd taki wniosek? dla mnie tam napisał, że po wrzuceniu na serwer nie działa ;)
a otwieranie czegokolwiek przez doubleclicka, zamiast przez lokalny serwer przysparza tak dużej ilości problemów, że niech mu lepiej to nie działa, to się oduczy na przyszłość ;]

0

i to ma byc forum?

0

@GTWMarek: Wciąż nie opisałeś swojego problemu na tyle, by pomoc Tobie była możliwa.

0

Dobra chcę zrobić progressbar w html, tak żęby po wciśnięciu w button startował i obok tego wyświetlał by się tekst np.
Working.
Working..

Wczytywanie.
wczytywanie..
wczytywanie...

i po dojściu do 100% wyskoczył by komunikat "Complete"

0

No ale takie coś masz. Jeżeli nie to narysuj to w paincie o co Ci chodzi.

0

Zrobiłem to szybko w Visualu i nagrałem jak to ma wyglądać :

lind do filmiku

0

No to teraz pytanie - z czym masz problem. Progress bar jak widzieliśmy - już masz (możesz też użyć tego z HTML5 - Google "html5 progress bar"). Chodzi o te migające kropki? poczytaj o setTimeout/setInterval w javascript. ew. innerHTML bądź jQuerowym $.html jeżeli nie wiesz jak podmienić zawartość diva w JS.

0

A gidze znajdę chociaż taki gotowy skrypt>?

0

Nie każdy Twój wymysł ktoś już wcześniej napisał. Zresztą to jest kilka linijek, napisz sobie, wykaż trochę inicjatywy.

0

w tym sęk ze nie umiem pisac skryptów;/

0

Po to tu jesteś, żeby się nauczyć ;) Co wpisać w Google już podałem.

0

OK MAM NOWY KOD TAKI WSZYSTKO PIĘknie idzie po wcisnięciu w button

var i
function prog()
{
document.getElementById("d1").innerHTML=""; document.getElementById("d2").style.width=0; i=0;
progBar();
}
function progBar()
{
if (i<=(300))
{
if (i>40){document.getElementById("d1").innerHTML=parseInt(i/3)+"%";
}
document.getElementById("d2").style.width=i+"px";
var j=0; while (j<=100)
j++; setTimeout("progBar();", 20);
i++; }
}

 

Chcę dodać wiadomość po zakończeniu progressu da sie tak?

pomoże ktoś ????????

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1