Dodanie pluginu Cookie Wordpress

0

Hej chciałbym do pliku header.php w Wordpressie w sekcji head dodawać kod odpowiedzialny za wyświetlanie u góry info o cookie.

Napisałem wtyczkę, działa ok. Tylko nie wykonuje swojej funkcjonalności.

Treść wtyczki

<?php


/*
Plugin Name: Cookie Komunikat
Plugin URI: 
Description: cookie komunikat
Version: 0.1 (alfa)
Requires at least: 3.1.1
Author: Michal
Author URI: 
License: GPL2
*/



	add_action('wp_head','test');

	function test(){
	print'<script type="text/javascript">
		  
		
		$(document).ready(function(){
	
	$("#page").html("<div id="komunikat" style="background-color: yellow; height: 30px; text-align: center;">Strona przechowuje i wykorzystuje pliki cookies <button id="potwierdzenie">Potwierdzam</button></div>");


	$("#potwierdzenie").click(function(){
		$("#komunikat").hide();
	});
});
	
	
	</script>';
	}
	

 

Kod pliku php widoku:

<?php
/**
 * The Header template for our theme
 *
 * Displays all of the <head> section and everything up till <div id="main">
 *
 * @package WordPress
 * @subpackage Twenty_Thirteen
 * @since Twenty Thirteen 1.0
 */
?><!DOCTYPE html>
<!--[if IE 7]>
<html class="ie ie7" <?php language_attributes(); ?>>
<![endif]-->
<!--[if IE 8]>
<html class="ie ie8" <?php language_attributes(); ?>>
<![endif]-->
<!--[if !(IE 7) | !(IE 8)  ]><!-->
<html <?php language_attributes(); ?>>
<!--<![endif]-->
<head>
	<meta charset="<?php bloginfo( 'charset' ); ?>">
	<meta name="viewport" content="width=device-width">
	<title><?php wp_title( '|', true, 'right' ); ?></title>
	<link rel="profile" href="http://gmpg.org/xfn/11">
	<link rel="pingback" href="<?php bloginfo( 'pingback_url' ); ?>">
	<!--[if lt IE 9]>
	<script src="<?php echo get_template_directory_uri(); ?>/js/html5.js"></script>
	<![endif]-->
	<?php wp_head(); ?>
</head>

<body <?php body_class(); ?>>



	<div id="page" class="hfeed site">
		<header id="masthead" class="site-header" role="banner">
			<a class="home-link" href="<?php echo esc_url( home_url( '/' ) ); ?>" title="<?php echo esc_attr( get_bloginfo( 'name', 'display' ) ); ?>" rel="home">
				<h1 class="site-title"><?php bloginfo( 'name' ); ?></h1>
				<h2 class="site-description"><?php bloginfo( 'description' ); ?></h2>
			</a>

			<div id="navbar" class="navbar">
				<nav id="site-navigation" class="navigation main-navigation" role="navigation">
					<h3 class="menu-toggle"><?php _e( 'Menu', 'twentythirteen' ); ?></h3>
					<a class="screen-reader-text skip-link" href="#content" title="<?php esc_attr_e( 'Skip to content', 'twentythirteen' ); ?>"><?php _e( 'Skip to content', 'twentythirteen' ); ?></a>
					<?php wp_nav_menu( array( 'theme_location' => 'primary', 'menu_class' => 'nav-menu' ) ); ?>
					<?php get_search_form(); ?>
				</nav><!-- #site-navigation -->
			</div><!-- #navbar -->
		</header><!-- #masthead -->

		<div id="main" class="site-main">

 

Tylko nie zarzucajcie mi gotowymi wtyczkami, bo tutaj o to chodzi żeby ta powyższa działała.
Poptostu nie wiem co robię źle.

Plik header.php jest pod lokalizacją:
wp-content\themes\twentythirteen

1
abc889 napisał(a):

Napisałem wtyczkę, działa ok. Tylko nie wykonuje swojej funkcjonalności.

perełka :D

0

jakieś pomysły czemu nie działa? :D

działa ok - miałem na myśli że jak wrzuciłem statycznie odpowiedni kod to działało, ale w postaci wtyczki niestety nie działa

1

Zrób to w bardziej wordpressowy sposób czyli:

w folderze plugins folder dla pluginu(taka zdrowa praktyka) np cookies-komunikat, dwa pliki:
cookies-komunikat.php
cookies.js

cookies-komunikat.php:

<?php
 
 
/*
Plugin Name: Cookie Komunikat
Plugin URI: 
Description: cookie komunikat
Version: 0.1 (alfa)
Requires at least: 3.1.1
Author: Michal
Author URI: 
License: GPL2
*/

    add_action('wp_head','test');
 
    function test(){
		$plugin_path = plugin_dir_url(__FILE__);
		wp_enqueue_script('cookie-komunikat', $plugin_path . '\cookies.js', array('jquery') );
    }

cookies.js:
ten Twój kod, ja testowałem alertem i działa.

Generalnie wordpress do większości pierdół ma swoje funkcje które dobrze jest używać zamiast robić coś po swojemu, zapraszam do dokumentacji - jest naprawdę bogata.

http://codex.wordpress.org/Function_Reference/wp_enqueue_script

0

dziękuję

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1