wordpress - uszkodzony motyw

0

Witam,

Uszkodził mi się motyw na wordpress. Jak przywrocić zmiany? Wordpress umożliwia coś takiego?

Pozdrawiam,
Darek

0

Uszkodził? Sam?

Jak nie masz kopii to Wordpress sam ich nie robi

0

Co masz na myśli poprzez uszkodził? Jakieś konkretne objawy? Link online?

0

sprawdź\porównaj pliki w theme ze stockowym motywem, ew. przywróć z backupu na serwerze (no chyba że ani jeden nie jest zrobiony)

0

Po aktualizacji nadpisał mi się motyw na wordpressie i zepsuł całą stronę.

Mam kopię całej strony oprócz bazy danych, skopiowałem katalog motywu do wp-content/themes/nazwa_motywu i motyw poprawnie działa. Jednak górne menu i reklamy dalej są uszkodzone. W którym pliku jest to przechowywane? Czy skopiowanie wszystkich plików php/css/js rozwiąże sprawę czy trzeba też przywrócić kopię mysql której nie mam :(

0

Jest szansa, że motyw używa informacji z bazy i bez tego nie będzie działał poprawnie. Więcej bez szklanej kuli powiedzieć się nie da.

0

Ale czy po aktualizacji motywu mogła się nadpisać baza?

Generalnie skopiowałem wszystkie pliki motywu i działa, za wyjątkiem górnego menu które się skasowało.

Jak to przywrócić, gdzie wordpress trzyma informację odnośnie górnego menu? W bazie?

0

czasami wtyczki sie gryzą tym bardziej jeśli nie są rozwijane, trzeba albo wyłączyć lub poszukać zamiennika, musisz pokombinować

0
d4rqu napisał(a):

Ale czy po aktualizacji motywu mogła się nadpisać baza?

Nie, niczego nie nadpisało, ale z tego posta wnioskuję, że działałeś na motywie, a nie dziecku (child theme). Zatem przy każdej aktualizacji będzie się działo to co teraz.

d4rqu napisał(a):

Generalnie skopiowałem wszystkie pliki motywu i działa, za wyjątkiem górnego menu które się skasowało.
Jak to przywrócić, gdzie wordpress trzyma informację odnośnie górnego menu? W bazie?

Masakra jakaś. Ile razy trzeba powiedzieć - podaj link do strony!
Co znaczy się skasowało? W "Wygląd -> Menu" nie masz swojego? Patrzyłeś na listę rozwijaną?
To było menu które zrobiłeś bezpośrednio w kodzie, czy "po bożemu"? Jak zakodowałeś w plikach, to masz usunięte (aktualizacja nadpisuje pliki - dlatego korzysta się z childów).

0

Może musisz na nowo sutawaić menu w wordpressie ręzcnie. Znajdzisz to w wygladzie-menu. Tam musisz ręcznie to poustawiać. Możę być też coś takiego, że będzisz musiał tam ustalić wersję. Wszystko zależy od szablonu.

0

Znalazłem kopię motywu. Także udało się naprawić :)

0

powinieneś mieć motyw child-theme bo przy każdym update będize Ci burzyło strony i nadpisywalo pliki templatki..

0

Ja mam taki problem, że mimo iż usuwam motyw czy to z kokpitu, czy przez ftp, to po instalacji go ponownej dalej jest tak samo uszkodzony (brak menu w wersji mobilnej). Nadmienię, że na innych stronach działa on prawidłowo. Jest to płatna wersja evolve+. Moje pytanie jest takie: gdzie jeszcze mogą być pliki motywu poza katalogiem wp_content/themes/ ?

0

wyczyść cache przeglądarki
włącz debugowanie wp, zobacz co tam pokazuje
zobacz co pokazuje devtool
jak na innych działa prawidłowo to zrób kopię działającej i sklonuj na właściwą domenę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1