FrontEnd developer

0

Cześć, jakie umiejętności są wymagane aby zacząć szukać pracy jako junior frontend developer?

0

zależy od firmy, miasta, w jednej starczą podstawy html/css w innej excellent (nie mylić z zelent) html/css/js/angie/react/node.js

0
czysteskarpety napisał(a):

zależy od firmy, miasta, w jednej starczą podstawy html/css w innej excellent (nie mylić z zelent) html/css/js/angie/react/node.js
Czyli tak jak w backendzie, framework jest zazwyczaj wymagany. A jak to jest z teorią? wiadomo jeśli chodzi o JS'a to warto zrozumieć jego asynchroniczność, do jakich jeszcze pojęć warto się przyłożyć bardziej?

0

Czyli tak jak w backendzie, framework jest zazwyczaj wymagany. A jak to jest z teorią? wiadomo jeśli chodzi o JS'a to warto zrozumieć jego asynchroniczność, do jakich jeszcze pojęć warto się przyłożyć bardziej?

0
Złoty Terrorysta napisał(a):

A jak to jest z teorią?

Byle jak - prawda jest taka, że liczy się praktyka. Jak masz kupę teorii we łbie ale nie potrafisz przełożyć na życie to i tak masz pozamiatane.
W tej dziedzinie trzeba od razu łączyć teorię z praktyką - experience the basics.

do jakich jeszcze pojęć warto się przyłożyć bardziej?

Do szukania informacji co jest teraz najbardziej poszukiwane na rynku (umiejętności/technologie/oferty pracy), sprecyzowania swoich planów i wdrażania w życie. Podglądanie najlepszych, czytanie/udzielanie się na forach jak te, kursy i tutoriale od razu połączone z praktyką. Później jakiś staż na zebranie doświadczenia w życiu a potem praca i dalszy rozwój. Jak zaczniesz od razu 10 technologii się uczyć na raz to docelowo nic nie będziesz umiał.

0

Moim skromnym zdanie jak chcesz mocno zwiększyć swoje szanse na pierwszą pracę to framework.
Angular, React....

0

Tak jak przegladam oferty pracy to to html, css, JS, Bootstrap, Angular, Vue.js, jQuery...

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1